Fietsen is een geweldige vorm van aerobe lichaamsbeweging. Het is erg leuk om te doen en veel mensen over de hele wereld fietsen graag in een of andere vorm. Er zijn veel verschillende opties, zoals racen, off-roaden en woon-werkverkeer. Fietsen in de natuur is een perfecte manier om van de schoonheid van onze aarde te genieten en tegelijkertijd aan je eigen gezondheid te werken. Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om drukke wegen te vermijden of een goede fiets te kopen, zijn we blij te kunnen zeggen dat er goede alternatieven zijn: de Airbike, of als alternatief een hometrainer. De Airbike is een geweldige manier om te trainen in de veilige omgeving van je eigen huis; een extra bonus in deze bijzondere tijden. Vandaag bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een Airbike of hometrainer en geven we twee geweldige hometrainingen voor gewichtsverlies en kracht.

Een Airbike is een geweldige aanvulling op elke fitnessruimte thuis, hoe uitgebreid je hem ook wilt maken. Ze zijn verkrijgbaar in een brede prijsklasse en bieden genoeg specificaties en stijlen om de perfecte voor jou te kiezen.

 

Gezondheidsvoordelen van Airbikes

Zoals gezegd is fietsen een vorm van aerobe lichaamsbeweging. Het heeft verschillende grote voordelen voor de gezondheid, waardoor het zo populair is. Aerobic betekent “met zuurstof” en het verbetert de cardiovasculaire conditie. Cardiovasculaire training wordt door de American Heart Association aanbevolen voor minimaal 30 minuten 5 tot 7 dagen per week. Nu is dat best veel en niet voor iedereen weggelegd, maar besef wel dat sporten steeds leuker wordt naarmate je het meer doet, vooral als je de resultaten begint te zien en te voelen.

Je kunt ook kijken naar onze ultieme springtouw workout, die minder tijd in beslag neemt, maar wel alle voordelen van andere cardio heeft.

Enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van een Airbike of hometrainer – en cardiotraining in het algemeen – zijn:

  • Het is geweldig voor het verbeteren van je cardiovasculaire conditie.
  • Het is goed voor de gezondheid van je hart en vermindert het risico op hartaandoeningen.
  • Het verlaagt de bloeddruk.
  • Je longfunctie wordt verbeterd.
  • Je zult veel sneller afvallen.
  • Het helpt je bloedsuiker onder controle te houden.
  • Het is geweldig voor je cholesterolgehalte.

Naast al deze gezondheidsvoordelen zorgt sporten er ook voor dat er endorfine vrijkomt in je lichaam, waardoor je een mentale oppepper krijgt en je je beter voelt. Daarom wil je niet meer stoppen als je eenmaal begint met sporten.

Zoals je je kunt voorstellen, is fietsen geweldig voor je benen. Je bouwt spieren op in je benen en onderlichaam, vooral bij een hogere weerstand.

 

Waar moet je op letten als je een Airbike of hometrainer koopt?

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je naar Airbikes en hometrainers kijkt: de stijl van de fiets, de duurzaamheid, de weerstand en de instelbaarheid. Er zijn enorm veel opties wanneer je wat wilt kopen.

Er zijn in principe drie stijlen hometrainers, die allemaal een goede keuze zijn. Je moet overwegen welke het beste bij je behoeften past: indoor, staand en ligfiets. Bij een Airbike is er maar 1 stijl, dus daar heb je dat probleem niet.

Als je kijkt naar de duurzaamheid, zorg er dan voor dat de fiets gemaakt is van kwaliteitsmaterialen en dat hij jouw gewicht aankan.

De weerstand is ook erg belangrijk, omdat die de intensiteit van je training bepaalt. Je kunt niet echt verkeerd gaan met de manier waarop je de weerstand instelt, maar zorg ervoor dat je nadenkt over de opties en je voorkeuren.

Afstelbaarheid is het laatste, maar zeker niet het minste waar je naar moet kijken. Zorg ervoor dat je machine goed past, anders krijg je pijn en is het minder waarschijnlijk dat je hem vaak zult gebruiken.

 

Lees ook: Is een roeimachine de perfecte trainingsmachine?

 

Airbike en hometrainer workouts voor gewichtsverlies en kracht

Zoals bij elke training kun je hem zo kort of lang maken als je zelf wilt. De intensiteit is ook helemaal aan jou. Maar om je op weg te helpen, hebben we een geweldige workout voor je.

Deze workout is een geweldige manier om in vorm te komen en gewicht te verliezen. Het zal ook je algemene conditie in een mum van tijd een boost geven.

De workout is gebaseerd op het HIIT-principe. Dit betekent High Interval Intensity Training en biedt de beste resultaten voor cardio. Over het algemeen wissel je korte periodes van hoge intensiteit af met langere periodes van lagere intensiteit.

We bieden twee geweldige workouts, een voor gewichtsverlies en een voor cardio en kracht. Je kunt de duur verhogen door de duur van elk deel van de workout te verlengen. Je kunt ook de weerstand verhogen om het moeilijker te maken.

Bij de variant voor gewichtsverlies draait alles om intensiteit. Deze voer je uit met een gemiddelde weerstand. De kracht / gewichtsverlies workout gebruikt ook een hoge weerstand voor extra spiergebruik.

 

Gewichtsverlies workout – 35 minuten

Begin met trappen op lage intensiteit gedurende 5 minuten.

Verhoog de intensiteit voor nog eens 5 minuten.

Ga nu over op HIIT door 2 minuten hoge intensiteit af te wisselen met 4 minuten gemiddelde intensiteit. Houd dit 20 minuten vol.

Koel 5 minuten af op een lage intensiteit.

 

Cardio / Krachttraining – 27 minuten

Begin met een warming-up van 10 minuten. De eerste 4 minuten trapt u rustig op een lage intensiteit. Daarna 3 minuten op een hogere intensiteit en 3 minuten op een nog hogere intensiteit.

Schakel dan over naar 3 minuten duurzame intensiteit, maar met hoge weerstand. Volg dit op met 3 minuten lage weerstand maar hoge intensiteit en dan nog eens 3 minuten duurzame intensiteit met hoge weerstand. Herstel met 3 minuten rustig trappen.

Koel af met 5 minuten trappen op lage intensiteit.

 

We hopen dat je nu ook de grote gezondheidsvoordelen van een Airbike of hometrainer ziet. De twee workouts die we je geven, zullen je zeker vele weken plezier en zware oefeningen bezorgen. Je zult je zeker in het zweet werken. Maar je zult ook snel genoeg de effecten voelen om gemotiveerd te blijven. Je kunt de workout bij ons in de box op de Airbike doen, of thuis als je een machine hebt staan.

Als je vragen hebt over deze workouts, neem dan gerust contact met ons op. De coaches staan voor je klaar.