Workout Of the Day

Workout Of the Day – WOD

In CrossFit heet een training een Workout Of the Day, ofwel WOD. Het doel van een WOD is om elke dag een andere training te doen, om daarmee variatie in te bouwen. Doordat elke dag een andere WOD heeft met andere oefeningen, intensiteit en combinaties, is geen dag hetzelfde bij CrossFit.

Variatie

De WOD bij CrossFit is een groot verschil met normale fitness. Hier krijg je meestal een trainingsschema waarbij je de zelfde oefeningen regelmatig uitvoert. Uiteraard goed om spiermassa te kweken, maar ook veroorzaker van een dip in de motivatie voor veel mensen die langere tijd in de sportschool trainen.

 

Met de variatie van een WOD ga je niet alleen die motivatiedip tegen, maar werk je ook aan een betere overall fitness van je lichaam. Je doet immers veel meer verschillende oefeningen en richt je daarbij op al je spiergroepen en op je conditie.

Dat CrossFit en de Workout Of the Day populair zijn en goed werken, blijkt uit het feit dat veel topsporters CrossFit gebruiken voor hun conditie en lichaam.

Een Workout Of the Day duurt een uur bij CrossFit Rijswijk en wordt uitgevoerd met de hele groep. We beginnen elke WOD met een goede warming up, zodat je veilig kan trainen en geen blessures krijgt.

Iedereen doet tijdens de WOD dezelfde oefeningen en wordt professioneel begeleid door een coach. Door het samen te doen, motiveren we je extra om het beste uit jezelf te halen. Iedereen doet het echter wel in zijn of haar eigen tempo en met de gewichten die voor jou het beste zijn. Elke training is zo afgestemd op jouw lichaam voor een optimaal resultaat zonder jouw veiligheid in gevaar te brengen.

Oefeningen

Een Workout Of the Day is vol variatie en geen dag hetzelfde. Hieronder zie je enkele oefeningen die je zoal kan verwachten bij een WOD.

  • squatten,
  • pullups,
  • ringdips,
  • kettlebells,
  • muurballen,
  • deadliften,
  • handstand,
  • en nog veel meer!
CrossFit Rijswijk - Workout Of the Day

Wil jij zelf een Workout Of the Day ervaren en meetrainen bij CrossFit Rijswijk?

Neem dan contact met ons op via onderstaande knop. Je kunt altijd een gratis proefles volgen om kennis te maken met CrossFit en onze coaches.

Probeer het zelf

Wil jij zelf ervaren hoe het is om met ons te trainen? Iedereen is van harte welkom! Neem contact met ons op en kom langs. Je kunt direct beginnen met jezelf verbeteren.

CrossFit Rijswijk - CrossFit in zuid holland - waarom crossfit rijswijk