Als je hard traint, dan verbrand je veel vet. Toch? Het klinkt voor veel mensen misschien bijna als heiligschennis, maar dit is dus niet het geval. Het zal je wellicht verbazen, maar met trainen verbrand je net zoveel vet als met niet trainen. We horen je denken; dat kan niet kloppen. Toch is het zo! Maar wat is dan het doel van trainen?

Het klinkt zo tegendraads met alles, dat veel mensen het niet geloven. Daarom nodigen we iedereen uit om het zelf eens te testen. Met een hartslagmeter met calorie-verbrand functie kun je het zelf simpel testen.

 

CrossFit Rijswijk - Trainen en vet verbranden

Het doel van trainen

Het doel van trainen is dan ook niet het verbranden van lichaamsvet en calorieën. Het doel van trainen is het verbeteren van je hart en long functie, het verbeteren van de spier eiwit synthese, spier enzym aanpassingen realiseren en je spieren versterken. Dit is alles wat je bereikt met een goede training. Het verbranden van calorieën is een bijproduct van trainen, maar niet een doel op zich. Je verbrandt namelijk ook calorieën met zitten en slapen.

 

Voeding en gewichtsverlies

Wil je vet verbranden en gewicht verliezen, dan is het belangrijk om naar je voeding te kijken. Als je minder calorieën binnen krijgt dan je nodig hebt, zorg je voor gewichtsverlies.

 

Het effect van trainen

Trainen heeft dus niet als doel om calorieën te verbranden, maar heeft dit wel als effect. Door een verhoogd metabolisme, wat weer verhoogd wordt door je spieren te trainen, zal je sneller meer calorieën nodig hebben. Wanneer je dan dus op je voeding let, ga je het pas echt merken met het verbranden van vet in je lichaam.

Trainen is naast voeding dus wel zeker heel belangrijk voor je lichaam. Zonder trainen ga je je slap voelen en krijg je minder energie. Maar met trainen én goede, passende voeding, creëer je de echte verschillen voor je lichaam.

 

Leestip: in 4 weken klaar voor de zomer met onze workout

 

Goede oefeningen die je helpen met de calorieën

We hebben een paar goede oefeningen voor je die je helpen met het aanzetten van spiermassa, waardoor je dus goed calorieën gaat verbranden. Daarnaast zijn ze goed voor je algemene kracht en uithoudingsvermogen. Zeker niet missen dus, deze oefeningen.

  • Olympic Lifting,
  • Deadlifts,
  • Squats
  • Pull-ups
  • Push-ups

 

Wist jij dat trainen zelf amper vet verbrandt? En wat is jouw favoriete oefening om het verbranden van calorieën in je lichaam aan te wakkeren?