Als het gaat om hoe je lichaam eruit ziet, dan prefereren veel mensen een slank en strak lichaam boven een meer gezet of dik lichaam. Ook een bulky gespierd lichaam is minder in trek dan slank en strak. Dit blijkt uit diverse wetenschappelijke onderzoeken, maar geldt evengoed natuurlijk niet voor iedereen en is ook niet voor iedereen realistisch. Toch is het helemaal niet zo moeilijk om een slank en strak lichaam te krijgen én te houden. Als je weet wat je moet doen, zal je versteld staan van de resultaten. Daarom helpen we je vandaag op weg met tips om slank te worden.

De belangrijkste dingen om je te helpen een slank en strak lichaam te krijgen zijn simpelweg je dieet en sporten. Wil jij ook slank worden en vooral blijven? Lees dan onderstaande informatie en maak direct een goede start.

CrossFit Rijswijk - Slank worden – zo doe je dat

Dieet

Minder calorieën nemen

Het belangrijkste om een slank lichaam te creëren is het realiseren van een calorie tekort. Je wilt dus het aantal calorieën dat je tot je neemt verminderen. Hierdoor is zicht op je dieet enorm belangrijk. Ga gewoon eens na wat je elke dag inneemt aan calorieën en kijk hoe je dit kunt verminderen. Wanneer je hardcore wilt afvallen zorg je er simpelweg voor dat je meer calorieën verbrandt dan je tot je neemt. Het vooruit plannen van je maaltijden zorgt ervoor dat je makkelijker kunt overzien wat je doet en minder snel zult snacken of cheaten.

Eet veel eiwitten

Wanneer je toch bezig bent met het plannen van je maaltijden, zorg dan dat je veel eiwitten in je dieet stopt. Veel mensen vergeten dit belangrijke punt. Eiwitten zorgen ervoor dat je “lean muscle” creeert en dat je je vol voelt ondanks een calorie tekort. Eiwitten kun je goed nemen door kip of vis te eten. Eventueel zijn eiwit shakes een super goede aanvulling als je moeite hebt om de gewenste hoeveelheid eiwitten anders te halen.

Eet groente

Groente is goed! Groente is een van de belangrijkste dingen die je veel moet eten als je slank en strak wilt worden én blijven. Veggies bevatten veelal weinig calorieën en bevatten veel andere gezonden nutriënten. Zeker doen dus!

Drink veel water

Genoeg drinken schiet er bij veel mensen vaak bij-in. Water drinken is gezond en helpt je met het sculpten van je lichaam. Drink altijd liever water dan gesuikerde frisdrank of alcoholische drankjes. Probeer elke dag minstens 2 liter te drinken, maar een litertje meer is zeker niet verkeerd.

 

Sporten

Naast letten op wat je eet en drinkt, moet je uiteraard ook sporten om slank te worden én te blijven. Je gaat nu eenmaal niet zoveel resultaat boeken als je de hele dag op de bak zit.

Cardio op een lege maag

Yes je hoort het goed; sporten op een lege maag. Het kan even lastig zijn, maar probeer het maar eens. Cardio op een lege maag heeft als grote voordeel dat je direct vet verbrandt in plaats van het eten in je maag. Probeer dus je dag te starten met wat cardio en wacht dan even twee uurtjes met je ontbijt.

Train zwaarder

Om slank en strak te worden, is in de ijzers hangen zeker niet verkeerd. En als je het dan toch echt goed wilt doen, ga je voor zware gewichten. Probeer elke training het gewicht wat te verhogen (kleine stapjes) om maximaal effect te hebben.

Focus op je vetpercentage

Veel mensen maken de fout bij afvallen om op hun lichaamsgewicht te focussen. Het is echter beter om de focus te leggen op je vetpercentage. Het kan lastig zijn om dit goed te bepalen, maar is de moeite waard om bij te houden. Extra aandachtspuntje: spiermassa weegt meer dan vet. Als je alleen let op je lichaamsgewicht kun je dus bedrogen uitkomen wanneer je gespierder wordt.

Neem foto’s van je lichaam

Niets werkt beter dan motivatie. En laten we eerlijk zijn, je wordt nu eenmaal sneller gemotiveerd als je resultaat ziet. Dus neem foto’s van je vooruitgang en blijf zo extra gemotiveerd. Uiteraard zie je niet na elke training direct resultaat, maar elke paar weken een update gaat je zeker helpen.

 

We hopen dat deze informatie je helpt met slank worden en vooral slank en strak blijven. Uiteraard kun je in onze box terecht om lekker te trainen en je werken aan je lichaam. Onze coaches helpen je met alle aspecten van jouw persoonlijke doelen. Kom dus gerust langs of vraag een gratis proefles aan als je wilt ervaren hoe goed en leuk CrossFit is!