Als je serieus bezig bent met CrossFit, of sport in het algemeen, dan wil je graag vooruitgang zien. Dit houdt je gemotiveerd en zorgt ervoor dat je successen kunt vieren en de lat steeds iets hoger kan leggen. Het is dus belangrijk om te weten hoe het gaat met je persoonlijke doelen en voortgang. Daarom is je vooruitgang bijhouden handig. Vandaag gaan we hier op in!

Wanneer je bepaalde doelen voor jezelf gesteld hebt, weet je een gegeven moment natuurlijk wel of je die gehaald hebt. Het doel zelf ga je wel onthouden, het was immers een mijlpaal. Maar de weg er naartoe is voor veel mensen lastiger te onthouden. En dat terwijl je deze weg juist kunt gebruiken om volgende doelen in een later stadium weer te behalen. Het is makkelijk om allerlei zaken rondom je vooruitgang te vergeten. Hoeveel kilo drukte ik vorige week ook alweer? Hoeveel eiwitten at ik toen?

Daarnaast is het bijhouden van je vooruitgang een super goede motivator. Als je lichamelijk sterker wordt en je bijvoorbeeld de omvang van je biceps meet, dan is het ontzettend fijn wanneer je daadwerkelijk meer centimeters ziet verschijnen in je grafiekje.

Er zijn verschillende aspecten van je vooruitgang bijhouden. Uiteraard hoeft het helemaal niet zo te zijn dat je excel sheets volgooit met data, maar wat zaken noteren kan je zeker later weer helpen met andere CrossFit doelen.

 

CrossFit Rijswijk - Je vooruitgang bijhouden

Je lichamelijke vooruitgang bijhouden

Je kunt uiteraard allerlei zaken bijhouden als het gaat om je lichaam. Gewicht, vet percentage, omvang van je middel of omvang van je armen. Een lijstje met datums en getallen geeft je een leuk overzicht van je vooruitgang. Wil je het super de luxe doen, dan maak je een excelletje met een grafiekje ;-)

 

Je dieet bijhouden

Naarmate je lichamelijke vorderingen boekt, zal je dieet ook veranderen. Het kan je helpen om bij te houden hoeveel je eet, zodat je ook daarin aanpassingen kan doen ter optimalisatie. Denk aan de hoeveelheid calorieën of eiwitten. Door het goed bij te houden kun je effecten van aanpassingen ook beter registreren, wat je uiteindelijk beter helpt met het behalen van je doelen.

Leestip: Wil je lekker ontbijten? Neem dan eens een CrossFit pizza!

 

Je oefeningen bijhouden

Je zult vast wel herinneren hoeveel reps met een bepaald gewicht je vorige week kon doen bij 1 oefening. Echter doe je niet 1 oefening, je doet er vele. En alles bij elkaar zijn dat toch een heleboel dingen die je dan moet onthouden. Dus is het handig om het gewoon even bij te houden. Squat je deze week 100 kilo? Dan weet je dat je volgende week iets zwaarder moet als dat bij je persoonlijke doelen past.

 

We hopen dat je deze hele simpele handvatten nuttig vindt en dat je zo jouw eigen vooruitgang kunt optimaliseren om zo je persoonlijke doelen nog beter kunt behalen en monitoren.

Heb je vragen? Dan horen we dat uiteraard graag. Onze coaches staan voor je klaar!