We horen het regelmatig als het om trainen gaat; meer is beter. Maar is dat zo? Wij zijn van mening dat meer is niet beter, maar beter is beter! Denk er maar eens over na; als je sterker wilt worden, ga je dan meer doen, of ga je de beste dingen doen? Tegenwoordig is meer doen iets waar veel mensen mee bezig zijn. Dit komt deels doordat we zo snel afgeleid zijn en dus ook meer tijd nodig hebben. We leggen je uit waarom wij denken dat dit niet het beste resultaat geeft. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook niet in de box.

CrossFit Rijswijk - Meer is niet beterTe vaak hebben we, in plaats van ons te focussen op de kwaliteit van onze inspanningen, dit waanzinnige verlangen om gewoon meer te doen. Maar is dat echt het antwoord? Wij denken van niet. Wij denken dat meer doen vaak niet het beste is. Wat je eigenlijk wilt is de minimum effectieve hoeveelheid. Als voorbeeld kun je een dokter nemen. Stel je hebt ergens last van en de dokter schrijft je 200mg van iets voor, terwijl je maar 50mg nodig hebt. Dat klinkt niet logisch toch? Bij sporten is het niet anders. Waarom zou je allerlei workouts doen, als je aan 1 voldoende hebt? Je gaat dus voor het maximale effect en niet de maximale hoeveelheid. Dit bereik je door je te richten op kwaliteit!

 

Gewoon beter trainen

Als mensen zelf trainen, zien we vaak dat ze teveel willen doen. De training wordt volgestopt met allerlei oefeningen en snelle reps, waardoor men van minuut 1 tot minuut 60 non-stop bezig is. Dat is volgens ons niet de juiste aanpak. Meer is niet beter. Train gewoon beter en doe alleen wat je echt moet doen om maximaal resultaat te behalen. Richt je op de uitvoering van elke rep en zorg dat die perfect is. Doe niet meer oefeningen of meer reps, maar train desnoods zwaarder met minder reps. Zorg daarbij ook voor een optimale warm-up, stretch en cooling-down en je bent goed bezig. Je hoeft daarbij niet meer te doen dan noodzakelijk! Dit is ook waar we ons bij CrossFit Rijswijk op focussen. Tijdens een WOD is het belangrijk om je niet te focussen op snelheid of het aantal herhalingen, maar de kwaliteit van de uitvoering van de bewegingen.

Dit kun je dus ook door trekken in alles wat je doet. Denk in het vervolg eens na wanneer je meer wilt doen. Is meer beter? Of is beter, beter?

We zijn benieuwd naar je bevindingen!