We horen je denken; pizza als ontbijt? Voor veel mensen klinkt dit een beetje vreemd, maar misschien moet je hem eerst proberen voor je oordeelt ;-). Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft je een goede start om je door de dag heen te helpen. Veel mensen hebben moeite om iets lekkers en goeds te bedenken als ontbijt en raken dan in een sleur van herhalende recepten. Met dit ultieme ontbijt voor sporters weet je zeker dat je je dag goed begint en dat je genoeg power hebt om alles aan te kunnen. Probeer het zelf; de CrossFit Pizza.

 

CrossFit Rijswijk - Het ultieme ontbijt de CrossFit PizzaGezond eten kan soms lastig zijn, zeker als je ook een beetje creatief wilt zijn en niet elke dag hetzelfde wilt eten als ontbijt. Daarom is dit recept ook zo super: het is een van de favoriete recepten van vrijwel iedereen, pizza! En om je leven een beetje kleur te geven, gebruiken wij die gewoon als ontbijt. Het is natuurlijk niet zomaar een gewone pizza, maar wel eentje waar jij als CrossFitter ook wat aan hebt. Hij zit namelijk bomvol goede voedingsstoffen, zoals eiwitten van de eieren en energie van de bacon. Daarnaast is deze pizza ook nog eens goed voor je spijsvertering én geeft je een detox door de broccoli. Al met al dus gewoon een top ontbijt en ook nog eens super lekker. Probeer hem zelf.

 

Ingrediënten van de CrossFit Pizza

  • 12 eieren,
  • 12 plakken bacon,
  • 2 broccoli, waarvan je alleen de roosjes gebruikt,
  • 2 tomaten in stukjes gesneden,
  • 1 ui in stukjes,
  • Olijfolie,
  • Peper

 

Hoe maak je de CrossFit Pizza

Het is dus niet een pizza in de traditionele zin van het woord, waarbij je een plak deeg belegt met allerlei lekkers en in de oven zet. Deze pizza bak je gewoon makkelijk in de pan. Het lijkt een beetje op een omelet. Je hebt er wel een grote koekenpan voor nodig. Heb je nu alleen een kleine koekenpan, doseer dan de eieren en bacon en broccoli en gebruik dus iets minder.

Snijd eerst de roosjes van de broccoli en wok deze even lekker op in de olijfolie. Afhankelijk van je eigen smaak kun je dit 5-10 minuten op hoog vuur doen.

Hierna gaan we de rest van de CrossFit pizza bakken, te beginnen met de bacon. Bak deze plakken in de olijfolie totdat ze lekker krokant zijn aan beide kanten. Je keert ze maar 1x om. Omdat de plakken krimpen, kun je ze prima allemaal in de pan doen.

Voordat je de eieren toevoegt, giet je het overtollige vet van de bacon weg. Giet dit bijvoorbeeld in een oud melkpak of lege pot.

Breek de eieren en meng ze even in een schaal, alvorens je ze in de pan over de bacon giet. Laat het lekker even bakken en voeg vervolgens de peper, de tomaat en de ui toe en laat het nog even op laag vuur staan. Laat het bakken totdat de onderkant krokant is door te checken met een spatel. Je kunt, als het goed is, de hele pizza nu ook door de pan bewegen omdat de bodem los is.

Hij is nu klaar om te serveren. Simpelweg in pizzapunten snijden, op een bord leggen en serveren. Enjoy!

 

Wat vind jij van deze CrossFit pizza? Heb jij nog andere recepten die je aan kan raden voor fanatieke sporters?