Voor de zomer nog even snel die laatste hardnekkige kilootjes rond je middel en op je buik wegwerken, zodat je deze zomer je six-pack kan laten zien? Wie wil dat nou niet? Echter is het voor veel mensen best lastig. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal goede én echt werkende tips voor je.

CrossFit Rijswijk - Een strakke buik voor de zomer, zo doe je dat

 

Hardnekkig vet

Je kent het wel; je begint met afvallen en de kilo’s vliegen eraf behalve op een paar plekken op je lichaam. Voor de meeste mensen is dit rond een aantal vaste plaatsen. Bij vrouwen ligt dat vooral voorop de buik, billen en bovenbenen. Bij mannen blijft het laatste beetje vet vooral plakken aan de buik, “love handles” en bij de billen. Dit is het echte hardnekkige vet en het kan lijken alsof je er nooit vanaf komt. Maar gelukkig is dat niet het geval.

 

Leestip: 5 manieren om buikvet te verliezen, volgens de wetenschap

 

Spot reduction

Je kan nog zo hard trainen, maar wanneer je een vetlaagje over je spieren hebt, zal je die mooie definitie dus niet zien. Dus de vele crunches ten spijt, met wat overtollig vet op je buik, zie je helaas geen six-pack.

Wanneer je online kijkt naar hoe je vet van bepaalde plekken op je lichaam verwijdert, zogenaamde spot reduction, zie je vrij snel allerlei leuke workouts en oefeningen langskomen waarmee je in no-time een strakke buik hebt voor de zomer. Het lijkt bijna op magie, als je een paar weken je best doet zou al het hardnekkige vet zo weg moeten zijn. Echter in de praktijk blijkt dit niet echt het geval. Het is niet voor niets hardnekkig vet.

Vet op bepaalde plekken gericht targeten is een mythe. Je zal je algemene vetpercentage moeten verlagen om zo ook op de gewenste plekken het vet te verwijderen. En dan nog zal je merken dat het op de hardnekkige plekken het laatst weg gaat.

Maar niet getreurd, want het is goed mogelijk om toch redelijk snel je vetpercentage te verlagen en een strakke buik voor de zomer te realiseren.

 

Leestip: De 4 beste oefeningen voor super strakke en mooie billen

 

Zo maak je een strakke buik voor de zomer

Als je bij ons in de box traint, werk je niet alleen goed aan je buikspieren, maar train je heel je lichaam optimaal. We laten dus het trainingsaspect even buiten beschouwing om die strakke buik te realiseren.

Dit zijn onze top tips om sneller vet te verliezen. Een kanttekening is wel dat in het algemeen vet verliest en dus afvalt.

  1. Eet minder suiker. Suikers zijn voor veel mensen de belangrijkste bron van energie, maar helaas ook dikmakers. Helaas zit er in heel veel voeding behoorlijk wat suiker. Zeker in verwerkt voedsel, maar ook in dingen die je als gezond betitelt. Denk aan fruit. Het is helaas een fabeltje dat de suiker uit fruit “gezonde suiker” is. Het is net zozeer een dikmaker als verwerkte suiker, al biedt fruit natuurlijk wel andere gezondheidsvoordelen door de nutriënten. Wanneer je elke dag een banaan en een appel eet, krijg je 11 suikerklontjes binnen. Als je dit schrapt, zullen je tanden je ook nog eens dankbaar zijn.
  2. Eet minder koolhydraten. Koolhydraten zijn een andere bron van energie, maar helaas zorgen ze er ook voor dat je wat meer vet in je lichaam krijgt. Koolhydraten zitten in grote hoeveelheden in o.a. rijst, pasta, brood, etc. De omschakeling naar een koolhydraatarme manier van eten is dus wel echt een omschakeling in je dagelijks eetpatroon.
  3. Eet meer vet. Ja je leest het goed. Het klinkt heel tegenstrijdig om meer vet te eten als je af wilt vallen. Dit werkt alleen als je dus minder suiker en minder koolhydraten eet. Je lichaam heeft dan een andere bron van energie nodig en die lever je aan met vet. Wanneer je je lichaam leert te leven op vetverbranding in plaats van suikerverbranding, zal je merken dat de hoeveelheid vet van je lichaam afvliegt.
  4. Drink veel. Veel drinken is super belangrijk om je lichaam gezond te houden en helpt je met de afvoer van afvalstoffen.
  5. Sport veel, zodat je metabolisme en bloedsomloop goed en gezond blijven.

Het zal je opgevallen zijn dat een dergelijke manier van eten lijkt op het Keto dieet. Het woord dieet is echter niet wat dit is; het is een manier van leven. Een veel gezondere manier van leven. We hebben het zelf getest en het resultaat is snel zichtbaar.

Probeer het maar eens en in de komende maanden maak jij jouw buik strak en toon je straks gewoon je six-pack op het strand!