Wie houdt er niet van; strakke en ronde billen. Niet alleen voor vrouwen is dit iets om na te streven, ook bij mannen is het iets wat als aantrekkelijk gezien wordt. Niet voor niets zijn de oefeningen om je billen te trainen altijd populair. Maar er zijn tegenwoordig enorm veel oefeningen die je kunt inzetten voor die super strakke en mooie billen. Zoveel zelfs dat het lastig kan zijn om te bepalen welke je nu daadwerkelijk het beste kunt gebruiken. Gelukkig weten we hier een en ander van en hebben we voor jou de beste 4 oefeningen op een rijtje gezet.

 

Barbell Romanian Deadlift

De Romanian Deadlift is een van de beste compound oefeningen voor je lichaam en ook zeker super goed voor het trainen van je billen. Je traint hiermee je hamstrings en je billen. Wat de oefening zo goed maakt is uiteraard de beweging zelf, maar ook het feit dat je zwaar kunt trainen en stabiel op de grond staat, waardoor de focus echt komt waar jij die wilt.

 

Dumbbell step up

Step ups zijn super leuk en uitdagende oefeningen. Ze zijn net alleen heel goed voor je algemene conditie en beenspieren, maar ook erg fijn om je billen te trainen. Uiteraard gaan we bij CrossFit Rijswijk een stapje verder. Wij pakken gewoon wat gewichten erbij om de oefening net dat beetje zwaarder en beter te maken. Je kunt dit met dumbbells doen, maar een kettlebell, gewichtsvest of gewoon een plate is ook prima. Zorg wel voor twee gelijke gewichten aan weerszijden van je lichaam, want je stapt op de verhoging (bankje of box) met 1 been. Je werkt uiteraard aan je stabiliteit door met 1 been te stappen, maar je moet niet omvallen door teveel onbalans.

CrossFit Rijswijk - De 4 beste oefeningen voor super strakke en mooie billen

Leestip: 5 supplementen die je bij CrossFit kunnen helpen

 

Low barbell squat

Uiteraard kan een variatie op de squat niet ontbreken in onze lijst met de beste oefeningen voor je billen. Iedereen is ondertussen wel bekend met de squat, een van de beste compound oefeningen voor je lichaam.

Bij de low barbell squat, plaats je de barbell iets lager op je achterste schouderspieren. Hierdoor moet je met je bovenlichaam iets verder naar voren leunen en dit zorgt er weer voor dat je je billen beter target. Ook kun je zo iets zwaarder trainen, waardoor de oefening dubbel effectief wordt voor je billen.

CrossFit Rijswijk - De 4 beste oefeningen voor super strakke en mooie billen squat

 

Barbell Hip Trust

Dit is de nummer 1 oefening voor iedereen die graag zijn of haar billen wil trainen. Deze oefening mag eigenlijk nooit in je benen- en billen workout ontbreken.

Het principe is vrij eenvoudig: je ligt met de onderkant van je schouders op een bankje en je billen op de grond. Je boven en onderbenen maken een hoek van 90 graden; dit is de plek waar je je voeten plaatst. Vervolgens neem je een barbell, of een ander gewicht, en plaats je die op je onderbuik. Nu houd je je schouders exact stil en duw je alleen het gewicht omhoog door je billen en bovenbenen aan te spannen. Dit is niet alleen zwaar, maar richt zich uitermate goed op je bilspieren. Zeker een oefening die je geprobeerd moet hebben. Bekijk hier een video voor de perfecte uitvoering.

Je hebt deze oefening mogelijk ook weleens gezien of gedaan op de grond. Dit is ook een goede oefening, maar de verzwaarde versie geeft je echt die super strakke en mooie billen die je zo graag wilt.

 

Wat is jouw favoriete oefening om je billen te trainen? Ben je het eens met onze 4 beste oefeningen, of heb jij een oefening die hier zeker vermeld moet worden? We horen het graag van je via de contactpagina of onze socials.

Heb je andere vragen om bepaalde spiergroepen of lichaamsdelen te trainen? Onze CrossFit coaches helpen je graag verder.