Als je actief bezig bent met CrossFit, dan wil je natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat boeken. Dit doe je niet alleen door hard te trainen. Je lichaam moet daarnaast ook goed rusten en de juiste voeding binnen krijgen. Goede trainingen krijg je standaard bij CrossFit Rijswijk, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Voldoende slaap is een kwestie van op tijd naar bed gaan. Daarnaast zijn er supplementen die je een zetje in de goede richting kunnen geven en je net dat beetje extra bieden voor een optimaal resultaat.

Vandaag gaan we in op 5 supplementen die je bij CrossFit kunnen helpen. In principe kun je al deze supplementen ook op een andere manier binnenkrijgen, maar dat neemt niet weg dat ze wel heel handig zijn als een scoopje of pilletje.

Zoek je informatie over voeding of supplementen, dan kun je ook bij onze coaches terecht. Zij geven je graag advies op basis van jarenlange ervaring, zodat jij niet alles zelf uit hoeft te zoeken. Wel zo makkelijk.

 

CrossFit Rijswijk - 5 supplementen die je bij CrossFit kunnen helpen

 

Proteïne

Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstof voor je spieren. Heb jij jezelf helemaal gesloopt tijdens een WOD, dan moet je lichaam herstellen. Je spieren moeten weer aangroeien en sterker worden dan voorheen. Hiervoor kun je uiteraard allerlei eiwitrijk voedsel tot je nemen, maar veelal heb je best wat eiwitten per dag nodig voor het beste resultaat. Afhankelijk van je gewicht is 150 – 200 gram eiwit geen gekke hoeveelheid.

Hier komen proteïne shakes om de hoek kijken. Dit is niet voor niets het meest verkochte supplement ter wereld als het gaat om sporten.

Met 1 schepje kun je zo 20-25 gram eiwitten tot je nemen, wat natuurlijk enorm helpt in je dagelijkse behoefte. Er zijn veel soorten op de markt en dus voor ieder wat wils. Zo is er vegan proteïne, soja eiwitten en proteïne op basis van melkproducten. Daarnaast heb je verschillen in concentratie en werking, zoals isolaat, concentraat en caseïne eiwitten.

Lees alles over eiwitten in onze blog hier.

 

Creatine

Creatine is een ander super populair supplement, met name in de wereld van fitness, maar ook bij allerlei andere sporten.

Creatine monohydraat zorgt ervoor dat je spieren meer vocht vast kunnen houden, waardoor ze wat meer uithoudingsvermogen en kracht krijgt. Verwacht geen wonderen, maar het helpt wel degelijk. Dit prestatie verhogende supplement is compleet legaal en al vele jaren uitgebreid onderzocht en daardoor dus ook veilig. We moeten wel zeggen dat creatine over het algemeen niet zo lekker smaakt als je het met wat water neemt, dus beter mix je het in een sapje, of door je shake.

 

Pre-workout boosters

Wil jij de CrossFit box helemaal slopen en als een beest tekeer gaan voor maximale prestaties? Dan is een pre-workout booster iets voor jou. Dit zijn poedertjes die je een half uurtje voor je training neemt, waardoor je een energie rush krijgt en dus harder kan trainen.

De meningen zijn verdeeld over de effectiviteit, maar dat je een energie boost krijgt is wel duidelijk. Het geeft bij een deel van de gebruikers ook meer focus, wat handig is voor krachtoefeningen.

Een alternatief voor een pre-workout booster is een bakje sterke espresso. De cafeïne heeft in veel gevallen een soortgelijke werking.

 

Multivitaminen

Als je fanatiek sport, dan liggen je behoeftes wat hoger dan bij mensen die de hele dag stilzitten. Om je lichaam een handje te helpen met herstel en dus het maximale te halen uit je WOD’s, zijn goede multivitaminen een goed supplement. Ze bevatten alle belangrijke vitaminen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.

Er is, net als bij elk supplement, wel veel keuze. Ga voor de betere kwaliteit en de meer natuurlijk geproduceerde varianten. Deze werken beter en bevatten minder overbodige ingrediënten dan allerlei zwaar synthetische multivitaminen.

 

Omega vetzuren

Omega 3 en 6 vetzuren zijn heel gezond voor je. Ze zorgen voor een gezond hart, hersenen, huid, bloedvaten, ogen en immuunsysteem. Dat zijn dus een hoop gezondheidsfactoren die je graag wilt.

Nu kun je natuurlijk ook regelmatig een dikke moot zalm eten, maar dit komt niet altijd goed uit, of kan nogal in de papieren lopen. Een paar pillen met de juiste omega 3 en 6 vetzuren is dan gewoon heel handig.

Let ook hierbij op de kwaliteit. Er zijn veel goedkope pillen op de markt, maar het gaat om de concentratie en de toegevoegde ingrediënten.

 

We hopen dat je met deze 5 supplementen jouw CrossFit naar een nog hoger niveau kunt tillen.

Heb je vragen? We horen het graag en helpen je uiteraard ook graag!