‘Never skip leg day’ is een bekend gezegd in de fitness en bodybuilding wereld. En niet voor niets, want veel mensen vinden die zware been oefeningen maar niets en slaan die training als eerste over. Het resultaat zijn de altijd grappige memes online, waar iemand een heel breed bovenlichaam heeft, met kleine iele beentjes. Gelukkig zorgen wij er bij onze WOD’s voor dat jouw benen flink aangepakt worden, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. In deze blog gaan we in op de beste CrossFit been oefeningen om je benen te trainen.

 

Squats

Squats zijn een fundamentele oefening om je benen te versterken. Voor velen de koning onder de been oefeningen. CrossFit omvat vaak air squats, front squats en overhead squats. Deze oefeningen richten zich op de quadriceps, hamstrings en bilspieren.

 

Deadlifts

Deadlifts helpen niet alleen bij het opbouwen van kracht in je benen, maar ook in je rug en kern. Ze kunnen worden uitgevoerd met verschillende varianten zoals de conventionele deadlift, sumo deadlift en Romanian deadlift. Een fantastische compound oefening voor een veelzijdige training.

 

Lunges

Lunges zijn geweldig voor het versterken van de quadriceps en bilspieren, en helpen ook bij het verbeteren van je balans en stabiliteit. Ze kunnen worden uitgevoerd met of zonder gewichten.

 

Leestip: De 10 beste CrossFit oefeningen voor strakke billen in 2023

 

Box Jumps

Deze plyometrische oefening is geweldig voor het ontwikkelen van explosieve kracht in je benen. Het vereist ook coördinatie en balans.

 

Wall Balls

Wall balls combineren een squat met een overhead worp, waardoor ze een uitstekende oefening zijn voor het trainen van je benen, schouders en kern.

 

Clean and Jerk

Hoewel deze oefening ook de bovenkant van het lichaam omvat, vereist het tillen van het gewicht van de grond naar de schouders en vervolgens boven het hoofd veel kracht van de benen.

 

Kettlebell Swings

Deze beweging vereist een krachtige heupextensie, wat helpt bij het versterken van de hamstrings, bilspieren en onderrug.

 

Leestip: Wil jij een brede rug? Dan moet je deze CrossFit oefeningen zeker proberen

 

Sled Pushes/Pulls

Met behulp van een slee duwen of trekken is een intense manier om je benen te trainen. Het verbetert kracht en uithoudingsvermogen.

 

Pistols

Ook bekend als een one-legged squat, deze oefening vereist balans, mobiliteit en kracht in elk been afzonderlijk.

 

Step-ups

Het gebruik van een verhoging om op te stappen met gewichten is een effectieve manier om de quadriceps en bilspieren te trainen.

 

Met deze 10 CrossFit oefeningen voor je benen ga je zeker zorgen dat niemand je ooit op dunne beentjes kan betrappen. Kom langs in onze box en ervaar zelf hoe leuk CrossFit is met een gratis proefles.

Wat is jouw favoriete been oefening?