De zomer zit er bijna op, maar dat zorgt er natuurlijk niet voor dat je als vrouw – en ook als man – niet aan je billen wilt werken. Want zeg nou zelf, mooie strakke billen zijn gewoon fantastisch. Om je op weg te helpen, geven we je vandaag de 10 beste CrossFit oefeningen voor strakke billen in 2023.

Wil je echt werken aan je billen, dan is het belangrijkst om oefeningen te kiezen die gericht zijn op kracht, stabiliteit en spieropbouw in het onderlichaam. Gelukkig werk je met de WOD’s van CrossFit Rijswijk aan je hele lichaam en dus slaan we je billen niet over. Wil je ze wat extra aandacht geven? Dan zijn dit enkele effectieve CrossFit-oefeningen die je kunt overwegen:

 

Squats:

Squats zijn uitstekend voor het opbouwen van kracht en spieren in je bilspieren en dijen. Denk aan back squats, front squats en overhead squats.

 

Deadlifts:

Deadlifts richten zich niet alleen op je bilspieren, maar ook op je onderrug en hamstrings. Ze zijn geweldig voor algehele kracht en spieropbouw. Met name stiff leg deadlifts leggen goede nadruk op je hamstrings en billen.

 

Leestip: Wil jij een brede rug? Dan moet je deze CrossFit oefeningen zeker proberen

 

Lunges:

Lunges zijn geweldig voor bilspieren en benen. Probeer walking lunges, stationary lunges, of reverse lunges voor variatie.

 

Hip Thrusts:

Deze oefening is bijzonder effectief voor het isoleren van de bilspieren. Gebruik een barbell over je heupen terwijl je op de grond ligt en duw je heupen omhoog. Voor veel mensen is dit een van de eerste oefeningen om te doen wanneer ze specifiek de billen willen trainen.

 

Box Jumps:

Box jumps zijn een geweldige plyometrische oefening die kracht en explosiviteit opbouwt in je benen en bilspieren.

 

Kettlebell Swings:

Deze oefening combineert cardio en kracht. Het vereist een krachtige heupbeweging en activeert je bilspieren goed.

 

Leestip: De 8 beste lichaamsgewicht oefeningen – en waarom ze zo effectief zijn

 

Wall Balls:

Wall balls zijn een goede manier om je onderlichaam te versterken en je bilspieren te activeren terwijl je ook je core en schouders traint.

 

Bulgarian Split Squats:

Deze variatie op de traditionele squat legt de nadruk op één been tegelijk en helpt bij het opbouwen van stabiliteit en kracht in de bilspieren.

 

Cleans:

Oefeningen zoals power cleans en squat cleans richten zich op de explosieve kracht van je onderlichaam, waaronder je bilspieren.

 

Thrusters:

Deze gecombineerde oefening, waarbij een squat wordt gevolgd door een schouderpers, zorgt voor een uitgebreide training van je benen, bilspieren en bovenlichaam.

 

Onthoud dat het essentieel is om de juiste vorm te behouden bij het uitvoeren van deze oefeningen om blessures te voorkomen. Bij CrossFit Rijswijk helpen we je graag met het realiseren van jouw persoonlijke fitness doelen. Onze coaches staan voor je klaar om je te helpen om alle oefeningen perfect uit te voeren om zo min mogelijk kans te hebben op blessures en zoveel mogelijk voordeel te hebben.

Wil jij onze CrossFit lessen zelf ervaren? Kom dan langs in de box of meld je aan voor een gratis proefles. We weten zeker dat je direct ‘hooked’ bent ;-)