De lente lijkt nu echt begonnen: de zon schijnt en de nachtvorst is al vroeg in de ochtend ontdooid. Het is nu dus echt tijd om lekker buiten aan de slag te gaan en eens flink in de zon te zweten met onze leukste CrossFit oefeningen voor buiten.

Buiten sporten is niet alleen super lekker, het is ook nog eens dubbel gezond. Je bent bezig met sporten, maar je krijgt gelijk je portie vitamine D en frisse lucht. Het enige nadeel is dat je niet de beschikking hebt over alle handige toestellen en hulpmiddelen die je binnen hebt, maar voor de rest is er niet veel lekkerder dan buiten een WOD doen.

Voor de beste WOD’s verwijzen we je graag naar onze coaches, maar we willen je in ieder geval een aantal fantastische oefeningen meegeven die én leuk zijn, én heel effectief. Dubbel voordeel dus.

 

CrossFit Rijswijk - De leukste CrossFit oefeningen voor buiten

Opdrukken

Een van de basis oefeningen voor iedereen die met fitness of CrossFit bezig is. Je gebruikt een groot deel van de spieren in je lichaam en je hebt er niets voor nodig behalve je eigen lichaam. Dat maakt het een veelzijdige oefening. Door te variëren met de stand van je handen, kun je de nadruk leggen op bepaalde spiergroepen. Ook kun je planken om je core en buik extra aandacht te geven.

 

Burpees

Een van de meest bekende CrossFit oefeningen zijn toch wel Burpees. Een veelzijdige en effectieve oefening voor je hele lichaam. Je gaat wel helemaal kapot van deze oefening, maar het resultaat is er ook naar. Je werkt aan je conditie en kracht met een enkele oefening. Wat wil je nog meer?

 

Sit-ups

De al-oude buikspier oefening: de sit-up. Iedereen kent hem wel en je hebt vast al duizenden reps gedaan in je leven. Neemt niet weg dat het een goede oefening is voor wat extra definitie in je six-pack. Het is ondertussen niet meer de beste oefening voor je buik, maar zeker een om niet te vergeten als je lekker buiten aan het trainen bent.

 

Air squats

Nog een klassieker: de air squat. Eigenlijk gewoon een squat zonder hulpmiddelen en zware gewichten, maar daardoor niet minder goed voor je benen, billen en uithoudingsvermogen.

 

Sprinten

Sprintjes trekken met periodes van minder intensief rennen is een perfecte HIIT (High Intensity Interval Training) training, waarmee je goed werkt aan je cardio.

 

Pull-ups

Pull-ups is de enige oefening in ons lijstje waarvoor je een hulpmiddel nodig hebt, namelijk een optrekstang. Nu zijn er wel mogelijkheden om andere dingen hiervoor te gebruiken, zoals een trap met open treden, een gymtoestel in een parkje of – als je niet teveel weegt en geluk hebt – een tak van een boom. Wanneer je de mogelijkheid hebt om optrekoefeningen te doen, dan kun je een andere veelzijdige oefening meepakken in je training. Door de plaatsing en stand van je handen, kun je je focussen op diverse spiergroepen. Hangend kun je ook je buikspieren wat extra aandacht geven. Al met al dus een top CrossFit oefening voor binnen én buiten.

Wil je een aantal leuke WOD’s die je zelf buiten kunt doen? Lees dan deze blog, of vraag ernaar bij onze coaches.

 

Wat is jouw favoriete oefening om buiten te doen?