Yes, de lente is officieel begonnen en het mooie weer is eindelijk op komst! Nu zijn wij natuurlijk geen mietjes en trainen we ook gewoon buiten in de winter, maar met een zonnetje erbij en wat hogere temperaturen, is het net wat lekkerder én leuker! Zo rond deze tijd is het gewoon heerlijk buiten vertoeven en wat is er fijner dan van het mooie weer genieten met CrossFit WOD’s die je buiten kan doen? Volgens ons niet veel en daarom hebben we 5 WOD’s voor je op een rijtje gezet, zodat jij kan lungen, sprinten en squatten in het zonnetje!

 

CrossFit Rijswijk - 5 CrossFit WOD’s die je buiten kan doenTrap des doods

We beginnen met een echte killer. Wat je hiervoor nodig hebt is een trappenhuis van meerdere etages of een redelijk hoge heuvel, dus hij is wel meer locatie specifiek. We garanderen je wel dat je vervolgens helemaal kapot gaat, op een goede manier.

Ren de trappen op, of de heuvel en doe ondertussen (op de vloer van een etage hoger) de volgende oefeningen:

 • Overhead lunges
 • Sprintje de trap of heuvel op
 • Burpee broad jump
 • Sprintje omhoog
 • Bear crawl

Als je dan helemaal boven bent doe je vervolgens:

 • 10 push-ups
 • 10 air squats
 • 10 sit-ups

Daarna loop je naar beneden en begin je weer van voor af aan. Doe dit geheel 3x om deze WOD af te ronden.

 

Drop en Plank

Deze CrossFit WOD die je buiten kan doen duurt in totaal 16 minuten. Kort maar krachtig.

Het idee is dat je 4 rondes doet van 4 oefeningen, met 1 minuut per oefeningen. Hierna ga je direct door met de volgende als je kan. Elke minuut bestaat uit 45-50 seconden actief en 10-15 seconden rust, afhankelijk van hoe snel je bent.

Minuut 1: 15x burpees

Minuut 2: 20x squat jumps

Minuut 3: 20x push-up

Minuut 4: 45 sec plank

 

Sprint Murph

Een super leuke en taaie WOD voor buiten. Simpel en effectief en zonder hulpmiddelen, dus gewoon door iedereen te doen.

Deze WOD bestaat uit 10 ronden die je zo snel mogelijk doet. Elke ronde bestaat uit:

 • 5 burpees
 • 10 push-ups
 • 15 air squats
 • 100 meter rennen

 

Annie

Annie is een van de andere super leuke en vooral effectieve CrossFit WOD’s die je buiten kan doen. Deze WOD bestaat uit 2 oefeningen: double-unders en sit-ups. Begin met 50 reps van elk, gevolgd door 40 reps, dan 30 reps, 20 en uiteindelijk 10 reps.

Deze WOD doe je op tijd, dus het leuke is om jezelf elke keer te verbeteren.

 

Nicole

Nicole is de perfecte AMRAP WOD om de wind in je haren te voelen! Je hebt voor deze WOD wel een pull-up stang nodig, dus houd daar rekening mee.

Je start met 400 meter rennen om vervolgens pull-ups te doen tot failure. Ben je klaar, dan begin je weer van voor af aan. Dit doe je tot je 20 minuten getraind hebt.

Probeer bij te houden hoeveel pull-ups je kan doen en kijk naar je verbetering na een aantal keren.

 

Met deze 5 CrossFit WOD’s die je buiten kan doen, hopen we je aan te zetten om lekker naar buiten te gaan en aan de slag te gaan met je lichaam én geest. Sporten is immers ook goed om eventuele stress weg te werken en dient als prima uitlaatklep van alles wat er in je leven speelt.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze trainers staan voor je klaar om je passend en gericht advies te geven!