Fitness en gezondheid zijn in toenemende mate voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het leven geworden. De corona pandemie heeft dit mede onder een vergrootglas gelegd. Ondanks allerlei maatregelen, denken meer mensen nu om hun gezondheid en sporten als onderdeel hiervan. Dat is natuurlijk goed nieuws! Met deze toename in bewustwording, zijn er ook verschillende trends ontstaan. Mensen zijn continue opzoek naar manieren om hun fitness- en sportervaring te verbeteren door gebruik te maken van nieuwe technologie, methodes en trainingen. Vandaag kijken we naar de grootste CrossFit en fitness trends voor 2022.

Trend 1: draagbare technologie

Net als vorig jaar, is ook dit jaar een van de top trends voor CrossFit en fitness, het gebruik van draagbare technologie. FitBits, stappentellers, hartslagmeters, apps om je route vast te leggen, noem maar op. Lees hier meer over de voordelen om je vooruitgang van je trainingen bij te houden.

CrossFit Rijswijk - De grootste CrossFit en fitness trends voor 2022

 

Trend 2: HIIT workouts

High Intensity Interval Training is een combinatie van hoge intensiteit workouts, afgewisseld met korte intervallen of lage intensiteit workouts. Het is bewezen effectief voor iedereen die snel in shape wil zijn én blijven.

 

Trend 3: Trainen met je lichaamsgewicht

Zoals de naam al aangeeft, zijn lichaamsgewicht trainingen gebaseerd op oefeningen die je met niets anders dan je lichaamsgewicht uitvoert. Dit is iets wat we bij CrossFit natuurlijk allemaal kennen en veel doen. Denk aan oefeningen zoals de push-up, pull-up, burpees, handstand en planken. Afgezien van dat het super leuke en uitdagende oefeningen zijn, zorgt ook het feit dat je geen dure materialen nodig hebt voor de populariteit. Daarnaast kun je het in principe overal doen. Tijdens de lockdowns is het dus mogelijk om allerlei lichaamsgewicht oefeningen lekker thuis te doen.

Leestip: de leukste lichaamsgewicht WOD

 

Trend 4: Yoga

Ok, eerlijk is eerlijk: Yoga is niet echt hetzelfde als CrossFit of reguliere fitness, maar desondanks draagt het wel bij aan je gezondheid en is het enorm populair. Net als trainen met je lichaamsgewicht, is ook Yoga goedkoop om te doen en kun je het overal doen waar je maar wilt. Het is daarnaast heel fijn als je niet zoveel tijd hebt en als je last hebt van stress. Zeker in deze tijd is dat met name een reden waarom steeds meer mensen aan Yoga doen.

 

Trend 5: Senioren fitness

Dit lijkt een beetje tegenstrijdig met je gevoel zo tijdens een pandemie, waarbij de ouderen meer kwetsbaar zijn. Maar wellicht juist om die reden zijn ouderen zich meer bewust geworden van hun gezondheid en het feit dat fitness hen hiermee kan helpen. Uiteraard is niet elke vorm van CrossFit of fitness zo geschikt voor senioren, maar aangepaste vormen van sporten voor ouderen zijn toch een trend voor 2022.

 

Wat is volgens jou de grootste trend op het gebied van CrossFit en fitness voor 2022? Hebben we wat gemist?