CrossFit Rijswijk - Sporten tijdens de Coronavirus lockdownDe lockdown rond het Coronavirus is voor vrijwel iedereen een uitdaging. Niet alleen zijn we met zijn allen beperkt in waar we heen gaan, ook zijn er restricties door een avondklok. Afgezien van de algemene impact die dit heeft op veel zaken, maakt het ook het sporten niet makkelijker. Niet alleen zijn de sportscholen dicht, maar ook ’s avonds laat een rondje hardlopen is er niet meer bij. Gelukkig zijn er evengoed nog veel mogelijkheden om te sporten tijdens de Coronavirus lockdown. Vandaag noemen we er een aantal, zodat jij toch gewoon lekker kunt trainen en niet bang hoeft te zijn dat je totaal uit vorm raakt door de pandemie.

 

PT @ Home

Allereerst is er natuurlijk onze super succesvolle – en momenteel al helemaal volgeboekte – PT @ Home serie. Hierbij komen de CrossFit Rijswijk coaches bij jou thuis, om jou zo een privé training te geven. Wij nemen alles mee, dus het enige wat jij nodig hebt is wat ruimte, je sportkleding en een goed humeur. Deze trainingen kunnen bij je binnen of buiten plaatsvinden, wat voor jou het makkelijkst is en jou een goed gevoel geeft. Wij hanteren uiteraard alle corona regels die momenteel gelden, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Zoals gezegd zit de eerste serie al helemaal vol. Wil jij toch dat wij bij jou thuis een training komen geven, stuur ons dan even een mailtje en schrijf je in voor de volgende ronde! Je kunt ons mailen op info@crossfitrijswijk.nl.

 

Zelf thuis sporten

Doordat onze CrossFit box en alle sportscholen dicht zijn, is daar trainen dus helaas onmogelijk. Echter, dat wil niet zeggen dat je niet thuis lekker aan de slag kan. We horen je denken: ‘maar ik heb toch niet al die spullen thuis’?? Het klopt dat niet iedereen de beschikking heeft over een volledig ingerichte home gym, maar dan kun je alsnog thuis je hele lichaam trainen, zonder dat je gelijk veel geld hoeft uit te geven aan allerlei spullen.

Het enige wat je nodig hebt om zelf thuis te sporten is een beetje ruimte en, als je de training wat zwaarder wilt maken, enkele gewichten in de vorm van dumbbells of kettlebells. Eventueel is een yoga mat prettig voor wat meer comfort. Er zijn op internet vele complete workouts te vinden, waarbij je werkt met je lichaamsgewicht. Uiteraard bieden de gewichten je net wat meer mogelijkheden en kun je bepaalde spiergroepen beter en zwaarder trainen.

Zelf thuis sporten is anders dan in onze box of een gym, maar desondanks kan het super leuk zijn, heb je veel mogelijkheden en kun je 100% veilig trainen. Voordeel is ook dat je direct kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Je hoeft niet te reizen en kunt dus letterlijk je computer uitdoen, omkleden en aan de slag.

 

Buiten sporten

Buiten sporten tijdens de Coronavirus lockdown is ook een goede optie. Ook hierbij geldt dat je buiten niet de beschikking hebt over alle trainingsmaterialen, maar dat er toch veel opties zijn. Buiten werken aan je conditie door cardio is voor de hand liggend. Je kunt uiteraard hardlopen, joggen en fietsen. Een complete full body workout waar veel mensen niet meteen aan denken is touwtjespringen. 10 minuten touwtjespringen verbrandt net zoveel calorieën als een half uur joggen. Daarnaast zijn er in bossen en de grote steden her en der parken of plekken waar trainingsmateriaal staat waarvan vrij gebruik kan worden gemaakt. Hier kun je bijvoorbeeld optrekken en in diverse standen opdrukken.

 

Al met al zijn er dus gelukkig nog veel opties om te sporten tijdens de Coronavirus lockdown. Heb jij toch nog inspiratie nodig, of heb je vragen over oefeningen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons ook vinden op Facebook en Instagram.