Als je op zoek bent naar een buikspieroefening die niet alleen je sixpack laat zien, maar ook je core-kracht en stabiliteit verbetert, dan is de Dragon Flag misschien wel iets voor jou. Deze geavanceerde oefening, populair gemaakt door Bruce Lee, is niet voor bangeriken. Maar als je de uitdaging aandurft, zal het je belonen met indrukwekkende resultaten. In deze blog lees je alles over de Dragon Flag,  inclusief de juiste techniek, voordelen en tips om ermee te beginnen.

 

Wat is de Dragon Flag?

De Dragon Flag is een intensieve buikspieroefening waarbij je je lichaam in een horizontale positie houdt terwijl je ondersteund wordt door je schouderbladen. Het vereist een sterke core-kracht en een goede lichaamscontrole. Bij deze oefening lig je op je rug op een vlakke ondergrond, houd je je aan iets stevigs vast boven je hoofd en til je je benen omhoog terwijl je je core aanspant. Het doel is om je hele lichaam recht te houden, zonder te buigen of te doorzakken.

 

Leestip: Deze spieren vinden vrouwen het mooist aan een man

 

Voordelen van de Dragon Flag

De Dragon Flag biedt verschillende voordelen voor je lichaam en je training:

 

Core-versterking: De Dragon Flag is een van de meest effectieve oefeningen om je core te versterken. Het vraagt ​​om kracht en stabiliteit in je buikspieren, rugspieren en heupen. Door regelmatig Dragon Flags te doen, kun je een sterke en stabiele core ontwikkelen.

 

Lichaamscontrole: De oefening vereist een hoge mate van lichaamscontrole en coördinatie. Je moet je spieren bewust aanspannen en je lichaam in balans houden tijdens de hele beweging. Dit helpt bij het verbeteren van je algehele lichaamsbewustzijn en controle.

 

Krachtopbouw: De Dragon Flag is een uitdagende oefening die veel kracht vereist. Door regelmatig te trainen en je grenzen te verleggen, kun je je algehele kracht vergroten, vooral in je core-spieren.

 

Leestip: Een strakke buik voor de zomer, zo doe je dat

 

Techniek

Het correct uitvoeren van de Dragon Flag is essentieel om blessures te voorkomen en optimale resultaten te behalen. Volg deze stappen om de juiste techniek toe te passen:

 

Stap 1: Ga op je rug liggen op een stevige ondergrond, zoals een matje of een bank.

Stap 2: Houd je stevig vast aan iets boven je hoofd, zoals de rand van een bank of een stang.

Stap 3: Til je benen recht omhoog terwijl je je core aanspant. Zorg ervoor dat je je heupen van de grond tilt en je lichaam in een rechte lijn houdt.

Stap 4: Laat je langzaam zakken door je core gecontroleerd te laten werken. Zorg ervoor dat je geen vaart krijgt en je lichaam niet doorzakt.

Stap 5: Herhaal de beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

 

Bekijk hier een filmpje over de Dragon Flag.

 

 

Tips om te beginnen

De Dragon Flag is een gevorderde oefening en kan uitdagend zijn als je net begint. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

 

Begin met progressieve oefeningen: Als je de Dragon Flag nog niet kunt doen, kun je beginnen met progressieve oefeningen, zoals negatieve Dragon Flags. Dit houdt in dat je jezelf omhoog brengt naar de top van de beweging en vervolgens langzaam laat zakken. Hierdoor kun je wennen aan de beweging en kracht opbouwen.

 

Werk aan je core-sterkte: Versterk je core-spieren met andere oefeningen, zoals planken en hanging leg raises. Een sterke core is essentieel voor het uitvoeren van de Dragon Flag.

 

Bouw langzaam op: Forceer jezelf niet om de Dragon Flag direct perfect uit te voeren. Bouw geleidelijk aan kracht op en werk aan je techniek. Begin met een lagere hoek en verhoog geleidelijk de moeilijkheidsgraad naarmate je sterker wordt.

 

De Dragon Flag is een uitdagende buikspieroefening die je core-kracht, lichaamscontrole en kracht opbouwt. Hoewel het een gevorderde oefening is, kan iedereen met geduld en consistentie de Dragon Flag leren. Zorg ervoor dat je de juiste techniek toepast en luister naar je lichaam tijdens het trainen. Met doorzettingsvermogen en training kun je de Dragon Flag onder de knie krijgen en je core naar een hoger niveau tillen. Onze coaches helpen je graag verder als je het in onze box wilt proberen!