Yes, het is lente! We hebben de eerste echt mooie dagen gehad en er komen volop lekkere temperaturen aan. Na de Pasen WOD van onlangs, is het dus nu de hoogste tijd voor de enige echte CrossFit Rijswijk Lente WOD.

 

CrossFit Rijswijk Lente WOD

Maak je lichaam klaar voor de zomer met deze heerlijke workout. Je kunt deze in onze box doen, maar natuurlijk ook gewoon thuis als je de hulpmiddelen hebt.

Duur

Ongeveer 20-30 minuten

Benodigdheden

Timer, springtouw, pull-up bar, kettlebell

 

De WOD

 1. Bloemige Burpees: 10 reps
  • Begin met een standaard burpee (sprong, plank, push-up, sprong), maar voeg een verticale sprong toe met een kleine draai naar de zijkant bij elke sprong.
 2. Tulpen Toss: 15 reps
  • Met een kettlebell of een ander gewicht, sta rechtop met de voeten op schouderbreedte uit elkaar. Buig lichtjes door de knieën en maak de beweging alsof je het gewicht met gestrekte armen omhoog gooit, alsof je een tulp in de lucht. Laat het gewicht niet los, het is niet handig om vele kilo’s weer op te moeten vangen. Het is dus eigenlijk een leuke kettlebell swing :-)
 3. Springende Lentesprongen: 20 reps
  • Voer springtouwsprongen uit, maar voeg bij elke sprong een kleine extra sprong toe. Dus in plaats van het touw dubbel onder je voeten door te halen, maak je nu een dubbele sprong per touw rotatie.
 4. Kersenbloesem Kettlebell Swings: 15 reps
  • Pak een kettlebell met beide handen vast en laat het tussen je benen hangen. Duw je heupen naar voren terwijl je de kettlebell naar voren en omhoog zwaait tot op schouderhoogte. Keer terug naar de startpositie en herhaal.
 5. Bloesem Pull-ups: 10 reps
  • Voer standaard pull-ups uit op een pull-up bar, maar voeg een kleine zijwaartse beweging toe aan elke herhaling, alsof je door een bloeiende boom omhoog klimt. Deze variatie is zwaar, maar super goed voor je spieren!

Herhaal deze circuit-WOD zo vaak als je kan binnen de aangegeven tijd. Vergeet niet om jezelf uit te dagen en plezier te hebben met deze lentethema-oefeningen!