Het is weer de leukste en gezelligste tijd van het jaar: kerstmis! Volop leuke dingen doen, genieten van een versierde kerstboom en het gezelschap van familie en vrienden. Maar uiteraard wil je als fanatiek CrossFit liefhebber ook gewoon doortrainen tijdens deze vakantieperiode. Je moet immers wat doen om te compenseren voor al dat lekkere eten en drinken. Met de 12 dagen kerst WOD helpen wij je de feestdagen door. Met onze workout krijg jij dit jaar van de kerstman dus gains; veel gains!

De 12 dagen kerst WOD is het ultieme workout schema voor de kerstdagen. Je hoeft hem natuurlijk niet 12 dagen achter elkaar te doen; de naam is gebaseerd op de 12 oefeningen.

 

Het principe is als volgt. Er zijn 12 verschillende oefeningen. Je begint met 1 herhaling van oefening 1, gevolgd door twee herhalingen van oefening 2 en 1 herhaling van oefening 1. Dan 3x oefening 3, 2x oefening 2 en 1x oefening 1, etc.

In de praktijk ziet dat er zo uit:

1 deadlift

2 thrusters en 1 deadlift

3 push presses, 2 thrusters en 1 deadlift

Etc.

Dit klinkt als een eitje voor de doorgewinterde CrossFit fanaat, maar schijn bedriegt. Uiteraard zijn die eerste paar oefeningen een makkie, maar al snel zal je merken dat het toch flink wat zwaarder wordt.

 

Leestip: De 4 beste oefeningen voor super strakke en mooie billen

 

Dit zijn de oefeningen voor de 12 dagen kerst WOD

Deze WOD is op tijd, met een 30 minuten cap.

 1. Deadlifts
 2. Thrusters
 3. Push Presses
 4. Power Cleans
 5. Power Snatches
 6. Kettlebell Swings
 7. Pull-Ups
 8. Knees-to-Elbows
 9. Box Jumps
 10. Double-Unders
 11. Burpees
 12. Overhead Walking Lunges

 

We hopen dat je met deze WOD inspiratie opdoet om tijdens de kerstvakantie lekker te knallen. Je kan dit bij ons in de box doen, of tijdens de kerst gewoon thuis met beperkte hulpmiddelen.

Het hele team van CrossFit Rijswijk wenst je hele fijne feestdagen!