CrossFit Rijswijk - Ice Cream MakersBen jij ook een fan van ijsjes en trainen? Dan is dit wat voor jou: de Ice Cream Makers oefening. Deze vaak vergeten oefening is een leuke uitdaging en biedt je een mooie afwisseling van andere lichaamsgewicht oefeningen. Vandaag leggen we uit waarom Ice Cream Makers een goede oefening is en hoe je hem correct uitvoert. Volgende keer in je vrije training zeker het proberen waard!

 

Waar zijn Ice Cream Makers goed voor

Ice Cream Makers is een kruising tussen pull-ups en body rocks. Het is een goede compound beweging, waarbij je veel spieren gebruikt en het daarmee bijna een full body exercise is. Het wordt veel gebruikt in calisthenics, maar ook in CrossFit. De spieren die je gebruikt zijn: borst, traps, schouders, biceps, triceps, obliques, buikspieren, midden rugspieren en je lats. Dat is toch redelijk indrukwekkend voor een lichaamsgewicht oefening!

Het nadeel van het gebruik van zoveel verschillende spieren is wel dat deze oefening minder scoort op de isolatie van elke spiergroep. Hierdoor zal je ook niet snel een grote toename van kracht in de betreffende spieren realiseren. Dat neemt niet weg dat je in korte tijd dus wel een groot deel van je lichaam traint en dat je dus je algemene fitheid en kracht verbetert met deze ene oefening.

 

Wat heb je nodig om Ice Cream Makers goed uit te voeren

Ondanks dat het niet een super geavanceerde pro oefening is, is het toch belangrijk om even stil te staan bij een paar dingen die je wel moet kunnen voor je hieraan begint. Aangezien je hangt en heen en weer beweegt, is het slim om je lichaam daarop voor te bereiden.

Zorg ervoor dat je het volgende goed kan voor je aan Ice Cream Makers begint:

  • 3 setjes van 10 wide grip pull-ups.
  • 3 setjes van 10 hanging leg raises.
  • 3 sets van 10 hollow body rocks.

 

Hoe doe je Ice Cream Makers

Allereerst heb je een pull-up stang nodig. Pak de stang beet zoals je zou doen voor een pull-up. De palmen van je handen wijzen naar voren en je handen plaats je ongeveer op schouder breedte.

Begin de oefening met een pull-up, waar je kin ongeveer ter hoogte van de stang komt. Nu komt het zware, namelijk dat je blijft hangen en je lichaam zo recht mogelijk naar voren brengt, parallel met de vloer. Terwijl je dit doet, strek je je armen. Blijf niet zo hangen, maar als je dit gedaan hebt breng je je lichaam weer verticaal en kom je terug naar de houding waar je hangt met je kin langs de stang en je armen gebogen. Dit is 1 rep. Je kunt nu doorgaan om er meer te proberen.

Het is even oefenen om de beweging goed te krijgen, maar onze coaches kunnen je uiteraard op weg helpen! Ice Cream Makers zijn leuk, maar lastig. Heb je ze eenmaal door, dan is het een top oefening om in je CrossFit workout te verwerken.

Bekijk in deze video hoe je Ice Cream Makers perfect uitvoert. Succes!

Helaas kan Slo deze oefening de komende maanden niet voordoen, dus wil je hulp, vraag Timmy ;-)