Je hebt er vast weleens van gehoord, het principe van KISS: Keep It Simple, Stupid. Ontstaan vanuit de ICT om code en programmering zo makkelijk en kort mogelijk te houden, is het eigenlijk toepasbaar op ontzettend veel dingen in ons leven. Denk er maar eens over na; dit principe kun je toepassen op het koken van een diner, op het schrijven van een verhaal of wanneer je iets nieuws wilt leren. Zo is KISS ook toepasbaar op je leven en vandaag willen we gewoon wat leuke en handige tips meegeven die ook in jouw CrossFit lifestyle passen. Houd het lekker simpel kan veel dingen gewoon makkelijker en beter maken ;-)

 

CrossFit Rijswijk - blog - Houd het lekker simpelEten

Natuurlijk is het leuk om af en toe je helemaal uit te leven in de keuken, maar wanneer je aan CrossFit doet, denk je natuurlijk goed na over wat je eet. Houd het dus gewoon lekker simpel en shop vooral gezonde en onverwerkt voedsel. Hoe verder weg het van de natuur staat, hoe slechter het voor je is. We zullen geen merken noemen, maar denk aan frisdrank, koekjes en extreem lang houdbare producten. Onverwerkte producten zoals groente, fruit, eieren en vis zijn veel beter én veelal ook veel lekkerder.

Houd je voedselinname dus gewoon eenvoudig. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt en goede dingen neemt. En wees consistent. CrossFit is tenslotte een lifestyle en niet iets van een dag in de week. Goed eten gaat je echt helpen met jouw persoonlijke doelen voor een fitter en mooier lichaam én geest!

 

Slapen

Slapen is een van de belangrijkste activiteiten in ons leven. We spenderen niet voor niets gemiddeld 1/3 van ons leven in bed. Goed slapen staat aan de basis van herstel van je lichaam en dus aan de basis van de resultaten die jij overdag kan boeken. Niet slapen na een zware training is funest voor je gains. Al zijn je training en je voeding nog zo goed, zonder goede nachtrust helpt het allemaal niets. Dus houdt het ook simpel qua slapen. Zorg voor een lekker lange nacht en ga af op wat je lichaam aangeeft. Wanneer je lichaam in de avond aangeeft dat slapen beter is dan op de bank blijven zitten TV kijken, volg dit dan op en ga lekker plat.

 

Bewegen

Natuurlijk weet je dat bewegen goed voor je is. Daarom kom je ook lekker sporten bij CrossFit Rijswijk. Het is super dat je komt en dat je jezelf tot het uiterste wilt pushen tijdens een WOD, maar realiseer je ook dat je geen wereldrecord hoeft te vestigen of elke training een PR hoeft te breken. Kom gewoon langs, geniet van het gezellig samenzijn en van het trainen en houd het daarmee ook simpel en fijn.

 

Daag jezelf uit

Door naar CrossFit Rijswijk te komen, zet je deze stap eigenlijk automatisch. Het is belangrijk om jezelf uit te dagen in het leven om vooruit te komen. Dus omring jezelf met doorzetters en positieve mensen, om elkaar zo te helpen een stapje hoger te komen. Het is heel simpel; positiviteit wordt beloond met goede dingen in het leven. Dus zorg ervoor dat jij positief in het leven staat, je omringt met goede mensen die je helpen en op die manier verbeter je het effect van het uitdagen van je lichaam en geest.

 

Dit zijn enkele punten die iedereen kunnen helpen om een goed leven te leiden. Het is werkelijk allemaal niet zo moeilijk; houd het lekker simpel en bij de basis, dan komt het zeker goed. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op; wij helpen je graag verder.