De CrossFit mindset zorgt ervoor dat je niet alleen tijdens het sporten, maar ook daarbuiten meer potentie krijgt en dus meer uit je leven kan halen. Het kan je in allerlei aspecten van je leven helpen. Omdat het zo handig en belangrijk is, gaan we vandaag in op de CrossFit mindset. Wat is het en hoe krijg je het? Je leest het in deze blog.

 

Wat is de CrossFit mindset?

De CrossFit mindset is dat je CrossFit gebruikt om blokkades in je hoofd om te zetten naar nieuwe systemen, die gericht zijn om een beter leven en een betere manier van sporten. Door fitness worden je oude gedachtenpatronen en mentale blokkades verbroken door wat je tijdens het trainen leert; alles is mogelijk en je kan je lichaam en geest stimuleren tot grote hoogtes. Dit biedt je in alle aspecten van je leven voordeel en helpt je met een het behalen van je persoonlijke potentie.

 

Zo krijg jij de CrossFit mindset

 

Let op negatieve gedachtes

Veel mensen hebben vaak helemaal niet eens door dat ze negatief zijn. Je kunt hier goed op letten door te kijken naar je interne dialoog. Is deze negatief of positief? Ben je positief, dan ben je goed bezig, maar als deze negatief is, dan moet je dit veranderen. Erop letten is de eerste stap en zodra je je bewust bent van negatieve gedachtes en een negatieve interne dialoog: stoppen.

 

Neem de controle over negatieve gedachtes

In CrossFit en je leven heb je simpelweg niets aan negatieve gedachtes. Voor je het weet nemen ze je leven over en stop je met sporten of andere goede dingen. Dus zodra je ze herkent kun je stappen ondernemen. Hoe je ze stopt is voor iedereen anders en je moet dus even kijken wat voor jou werkt. Een veelgebruikte trigger voor atleten is het dragen van een elastisch polsbandje die ze op hun huid kunnen laten klappen. Dit is een letterlijke manier om jezelf eraan te herinneren om te stoppen met negatieve gedachtes en positief te blijven.

 

Verander je gedachtes

De eerste stap van verandering is om na te denken waarom je op een bepaalde manier negatief denkt en wat de oorzaak hiervan is. Het is makkelijk gezegd, maar zoals we al aangaven; negatieve gedachtes leveren je niets op.

Het is de kunst om negatieve gedachtes om te zetten in een positieve mindset.

 

Weerleg negatieve gedachtes met de CrossFit mindset

Het is niet gemakkelijk om nooit negatieve gedachtes te hebben. Tijdens een CrossFit wedstrijd kun je bijvoorbeeld geïmponeerd raken door een goede tegenstander en denken dat je niet kan winnen. Maar je kunt dit ook omdraaien en denken dat deze tegenstander het beste in je naar boven brengt. Of je kan denken aan eerder behaalde resultaten, waardoor je het negatieve kan weerleggen tot een positieve gedachte.

Wanneer je dit voor je negatieve gedachtes blijft doen, dan creëer je voor jezelf de CrossFit mindset, waarbij je voor elke negatieve gedachte al een weerwoord hebt.

 

Er is dus niet zoiets als negatieve gedachtes. Het zijn slechts paden naar positieve gedachtes, waarmee jij veel meer kan bereiken in je leven én in de CrossFit. Er is niet iets wat je niet kan, er is alleen iets wat een uitdaging is die je nu – of later – overwint!