Het is een heerlijke maand vol gezelligheid, vrienden en familie en natuurlijk lekker eten. Uiteraard wil jij als fanatieke CrossFitter wel een beetje op je gewicht letten, ondanks dat je elke week al alles geeft in onze box. Vandaag geven we je een overzicht van welke oefeningen je het beste kan doen om al dat extra lekkere eten zo snel mogelijk weer weg te werken en maximaal calorieën te verbranden.

Een gemiddelde WOD in onze box zorgt ervoor dat je per uur ongeveer 500 calorieën verbrandt. Dat is niet slecht! Maar zeker met de drukke dagen voor de boeg wil je natuurlijk weten wat het meest efficiënt en effectief is. Dit zijn de CrossFit oefeningen die je het beste helpen tijdens de feestdagen om calorieën kwijt te raken.

Thrusters

Een combinatie van een front squat gevolgd door een push press. Het activeert veel spiergroepen tegelijkertijd en vereist kracht en uithoudingsvermogen. Met deze super goede oefening verbrand je tot wel 300 calorieën per half uur!

Burpees

Een volledige lichaamsbeweging waarbij je vanuit een staande positie naar een plankpositie gaat, een push-up doet en vervolgens terugkeert naar een staande positie met een sprong. Met 100 burpees – wat voor de gemiddelde lion natuurlijk een eitje is – verbrand je zo’n 50 calorieën.

Kettlebell Swings

Deze oefening traint de heupen, billen en onderrug. Het vereist explosieve kracht en kan veel calorieën verbranden. Volgens een studie verbrand je ongeveer 20 calorieën per minuut met deze oefening.

Wall Balls

Een combinatie van squats en werpen van een medicijnbal tegen een muur. Het traint de benen, billen, rug en schouders. Deze intensieve oefening helpt je om maar liefst 600 calorieën per uur te verbranden.

Box Jumps

Springen op een verhoogd platform traint de beenspieren en activeert de core spieren. Het kan intens zijn en veel calorieën verbranden. Nu snappen we dat je dit geen uur volhoudt, maar het potentieel is gigantisch, met tot wel 1000 calorieën die je per uur verbrandt met deze oefening.

Roeien

Roeien op een roeimachine is een effectieve cardio-oefening die veel spiergroepen betrekt en calorieën verbrandt. Roeien is een super goede oefening waarmee je ongeveer 600 calorieën per uur verbrandt.

Double-Unders (dubbel touwtjespringen)

Touwtjespringen is al een geweldige cardio-oefening, en dubbele unders, waarbij het touw twee keer onder de voeten doorgaat per sprong, verhoogt de intensiteit. De wetenschap toont aan dat je maar liefst 200 calorieën per 10 minuten kan verbranden met deze oefening, die je ook nog eens gewoon makkelijk thuis kan doen. Ideaal!

Clean and Jerk

Een complexe oefening waarbij je een halter van de grond tilt, hem naar je schouders brengt en dan overhead stoot. Het is een volledige lichaamsoefening die kracht en coördinatie vereist. Als je deze zwaar uitvoert, kun je zelfs rond de 10 calorieën per rep verbranden.

Assault Bike

Een stationaire fiets met luchtweerstand, die zowel de benen als de armen betrekt en intensief is voor het cardiovasculaire systeem. Wil je echt mega calorieën verbanden, dan moet je de assault bike pakken, want je verbrandt wel 80 calorieën per minuut.

 

We hopen dat je met dit overzicht een goed idee hebt gekregen van de effectiviteit van CrossFit oefeningen voor het verbranden van calorien rond de feestdagen. Je bent natuurlijk van harte welkom om deze – en meer oefeningen – allemaal in onze box te komen doen. Geef je op voor een gratis proefles als je nog geen lid bent van onze geweldige CrossFit community.