Waar CrossFit allemaal wel niet goed voor is! Dat het niet alleen super leuk en goed voor je algemene conditie is, bewijst kapitein Kaitlyn Hernandez van het Amerikaanse leger. Zij heeft namelijk onlangs het wereldrecord hardlopen met een bommenpak gepakt. Als fervent CrossFitter rende zij de 1 mijl track in een nieuw wereldrecord.

Ok, eerlijk is eerlijk. 1 mijl, oftewel 1600 meter rennen klinkt misschien niet zo heel spannend. Maar deze dame presteerde dit met een speciaal bommenpak van 38 kilo en een bommenhelm van 5,4 kilo. Zij werkt namelijk bij de Amerikaanse explosieven opruimingsdienst van het leger. Het vorige Guinness World Record voor vrouwen stond op 11 minuten en 6 seconden, maar Kaitlyn Hernandez vermorzelde die tijd door de mijl in 10 minuten 23 seconden te rennen. Haar CrossFit training heeft haar daarbij zeker geholpen.

CrossFit Rijswijk - CrossFitter pakt wereldrecord hardlopen met een bommenpak

Rennen met een bommenpak

Rennen met een bommenpak is geen pretje. Hoewel wij het zelf nooit gedaan hebben, kennen we die pakken allemaal wel van TV. Het ziet er nogal lomp uit, wat logisch is, aangezien het je moet beschermen tegen een explosie. Het weegt dus niet alleen gigantisch veel, maar pak is ook nog eens super isolerend. Een beetje veel beweging in een dergelijk pak zorgt ervoor dat je makkelijk oververhit kunt raken. Uberhaupt is fatsoenlijk bewegen natuurlijk lastig in een bommenpak. En dan is er nog de zware helm die ervoor zorgt dat je hoofd heen en weer schud, tenzij je dit actief tegengaat.

Al met al dus toch een hele prestatie!

CrossFit training

Hoe train je optimaal voor zo’n wereld record poging? Juist, met CrossFit! Haar recordpoging ging vooraf aan een jaar lang trainen. Naast haar reguliere WOD’s ging de kapitein ook elke week oefenen met rennen met het zware bommenpak.

CrossFit is natuurlijk ideaal om je algemene fitheid en kracht te verbeteren en dat blijkt ook hier maar weer. Wij vinden het een super leuk nieuwtje, wat ook heel inspirerend is!

Kapitein Hernandez is niet van plan om het rustig aan te doen en heeft na haar record gewoon keihard getraind voor deelname in de CrossFit Open kwartfinales, welke vanaf vandaag in Winconsin, Amerika plaatsvinden.

Bekijk het originele bericht over de recordpoging hier.