Een groeiende groep mensen is bezig met sporten en gezondheid. CrossFit is een van de snelst groeiende en populaire manieren van sporten en wij snappen natuurlijk heel goed waarom! CrossFit is niet alleen ontzettend leuk, het is ook super goed voor zowel je lichaam als je geest. En het is voor alle leeftijden en zowel mannen als vrouwen.

 

Vandaag kijk we naar de CrossFit trends voor 2020; wat zijn de nieuwste trends en wat wordt er hot in 2020. Stuk voor stuk zijn deze trends goed als jij jouw lichaam wilt transformeren of als je op een betere manier aan je energie en fitheid wilt werken.

 

Draagbare fitness technologie

Het is het tijdperk van technologie. Nieuwe modellen telefoon volgen elkaar razendsnel op en ook op het gebied van fitness tech zien we veel vooruitgang. FitBit is de meest bekende, maar diverse grote tech bedrijven gaan mee met deze trend en ontwikkelen allemaal coole tools om je fitness level en gezondheid te monitoren.

 

CrossFit Rijswijk - CrossFit Trends voor 2020Workouts met groepen

Lekker trainen met een groep is super populair. Niet alleen draait het om het samen sporten, maar ook gezelligheid speelt een rol en elkaar helpen om het beste in elkaar naar boven te halen. CrossFit en fitness zijn tenslotte dingen die we allemaal leuk vinden en dus motiveren we elkaar ook beter in een groep.

 

High Intensity Workouts – HIIT

High Intensity Interval Training is bij velen al bekend als een super goede manier om je lichaam in shape te krijgen. Dit soort trainingen bestaan uit hoe intensiteit workouts, met korte rustperiodes als interval. Omdat ze zo goed werken, gaan steeds meer mensen ermee aan de slag en vandaar de toenemende hype.

 

Fitness voor ouderen

Bij CrossFit Rijswijk hebben we niet voor niets een 55+ abonnement. Ouderen worden in toenemende mate ook meer bewust van hun gezondheid en zien in dat sporten daarbij grote voordelen kan geven. Aangezien de meeste ouderen niet mee kunnen – en hoeven – komen met jongeren, zijn er speciale trainingen. Hierbij richten we ons op wat ze wel kunnen en bouwen we van daaruit verder.

 

Trainen met je lichaamsgewicht

Dit is iets wat binnen CrossFit een van de peilers is. Trainen met je eigen lichaamsgewicht. Er zijn ontzettend veel oefeningen te bedenken, denk aan optrekken, opdrukken, planken, etc. Handig dat je hier amper of geen extra hulpmiddelen bij nodig hebt en mede daardoor enorm populair.

 

Yoga

Niet helemaal hetzelfde als reguliere fitness of CrossFit, met desondanks enorm populair en elk jaar lijkt het weer groter te worden in aantal beoefenaars. Yoga is bedoeld om je lichaam en geest gezond te houden en het kan daadwerkelijk veel voordeel geven voor iedereen die last van stress heeft of op een andere manier niet kan of wil trainen.

 

Individuele trainers

Individuele trainers, of personal trainers, worden steeds meer populair. Dit is enerzijds te verklaren doordat er gewoonweg veel meer personal trainers bijkomen, maar anderzijds omdat het gewoon echt werkt. Trainen met je eigen personal trainer zorgt voor een optimaal resultaat, met minimale kans op blessures en motivatiedip. Bovendien kan een personal trainer je helpen met diverse aspecten van fitness; afvallen, sterker worden, revalideren en meer. Ook bij CrossFit Rijswijk kun je terecht voor personal training sessies met een van onze coaches.

 

Wat vinden jullie van deze CrossFit trends voor 2020? Hebben we dingen gemist? Wat vinden jullie de grootste trend en welke trend helpt jou persoonlijk het meest?

 

Bron: Linchpinseo.com