We zijn 2020 goed gestart met onder andere de nieuwe Mobility lessen van onze coach Wieteke. Omdat deze Mobility lessen helemaal nieuw zijn, willen we graag even uitleggen wat dit precies inhoudt.

 

CrossFit Rijswijk - CrossFit Mobility Lessen - Wieteke in actie foto 7Doel

Het doel van de Mobility lessen is om je beter te maken in CrossFit en tegelijk preventief het risico op blessures te verminderen.

 

Dit doen we in de Mobility lessen door:

  1. Het werken aan flexibiliteit om in alle gymnastics en olympische lift posities te kunnen komen (zonder te compenseren).
  2. Het werken aan stabiliteit om die posities langer te kunnen vasthouden, ook onder zwaardere omstandigheden (denk snelheid, gewicht).
  3. Het werken aan coördinatie, balans en behendigheid om snellere, soepelere transities te kunnen maken.

 

Dit klinkt natuurlijk allemaal super mooi, maar hoe doen realiseren we dit?

We proberen de lessen zo te doen dat niet iedereen in slaap valt van verveling omdat ze het eerste half uur met een arm of been aan een elastiek of over een roller hangen, en het tweede half uur opgevouwen op een matje liggen. De lessen zijn heel interactief en er is tussendoor veel tijd voor ‘play’ waarin we losse bewegingen aan elkaar plakken tot ‘movement flows’ en oefenen op souplesse en progressie.

Wieteke weet uit ervaring dat het werkt en dat je zult merken dat deze Mobility lessen niet alleen nuttig zijn, maar ook echt heel leuk!

 

Heb jij toch nog meer overtuigingskracht nodig? Bekijk dan eens de foto’s van Wieteke of kom gewoon lekker langs tijdens een Mobility les en ervaar het zelf. Je kunt je eenvoudig inschrijven voor deze lessen op het lesrooster.

Ben je nog geen lid bij CrossFit Rijswijk? Je kunt je hier aanmelden voor een gratis proefles.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”CrossFit Mobility Lessen – Wieteke in actie”]