Gymnastiek…Niet in je witte hemdje en onderbroek gillend elkaar achterna rennen of Apenkooien, maar serieuze “CrossFit” Gymnastics. Pull ups, Toes-To-Bar, Handstand Push ups, Ring en Bar Muscle-up, Handstand Walk etc. etc. Daar heb je dus wel wat echte skills voor nodig.

Gelukkig hebben wij elke vrijdagavond een les speciaal toegewijd aan al die Gymnastics movements.

CrossFit Rijswijk - CrossFit Gymnastics 1

 

Wat is CrossFit Gymnastics

Een Gymnastics les is er precies voor de naam die het heeft: om alle Gymnastics oefeningen die in de CrossFit uitgevoerd worden aan te leren. Dat varieert dus enorm. Je kan het eigenlijk heel simpel de turnoefeningen van CrossFit noemen of die oefeningen die er op zijn gebaseerd en/of geïnspireerd.

CrossFit Rijswijk - CrossFit Gymnastics 4

De nadruk ligt op techniek en vorm en niet op het doen van een workout zoals de normale WODs. Het kan weleens voorkomen dat er iets in zit wat lijkt op een workout, maar het is over het algemeen een “rustige” leeromgeving. Daarnaast wil er nog wel eens zogenaamde “accessory work” en krachtoefeningen in zitten die de Gymnastics bewegingen ondersteunen.

CrossFit Rijswijk - CrossFit Gymnastics 2

 

Niet missen, de Gymnastics

Onze CrossFit Gymnastics lessen zijn niet alleen heel nuttig, maar uiteraard ook gewoon super leuk. De trainingen zijn gewoon heel anders dan de normale WODs en daardoor een goede afwisseling voor je lichaam én geest.

Wil je er dus zeker van zijn dat je aan die skills kan werken en er niet net een missen die voor een WOD aangeleerd is op een dag dat jij er niet was, schrijf je dan in!

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een berichtje op een van onze socials, vul het contactformulier in op de website of kom langs in de box!

CrossFit Rijswijk - CrossFit Gymnastics 3