Als je dit leest is de kans groot dat jij, net als wij, van CrossFit houdt. Net als wij, vind je het waarschijnlijk ook fantastisch. Maar wat zijn de redenen die ons allemaal verenigen? Waarom zijn de CrossFit box, de barbell en de kettlebell zo’n goede therapie? Hieronder lees je onze 8 redenen waarom CrossFit goede therapie is.

 

CrossFit Rijswijk - 8 redenen waarom CrossFit goede therapie isGezellig met gemotiveerde mensen

CrossFit boxen zitten vol met leuke, hardwerkende, toegewijde mensen die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van zichzelf, goed eten en het bereiken van persoonlijke doelen. We worden allemaal beïnvloed door het gezelschap waarin we verkeren, dus de kans is best aanwezig dat al deze goede eigenschappen ook overslaan naar jou.

 

CrossFit helpt tegen slechte dagen

We hebben allemaal weleens een slechte dag. Soms voel je je even somber of depri; kan gebeuren. Gelukkig is er de CrossFit box, waardoor jij je 100% beter voelt dan wanneer je thuis blijft en sip zit te zijn. Leef je uit met een leuke WOD en voel je snel beter.

 

CrossFit is therapie die nooit verveelt

Bumperplaten, klimtouw, gewichtsvesten, pull-up rigs, muurballen, ringen, barbells, squat rack, row machines, kettlebells, halters, springtouwen, gespecialiseerde schoenen en de lijst gaat maar door. De ideale therapie met super veel mogelijkheden. De ideale therapie in onze ogen.

 

Het is gewoon super leuk

Ja echt, CrossFit is gewoon ontzettend leuk. En als jij leuke dingen doet, voel jij je ook goed. Zo werkt dat!

 

Ventileer je woede op een positieve manier

Sommige mensen hebben last van woede en doen dan domme dingen. CrossFit neemt een mentale ruimte in die moeilijk te vinden is in veel andere delen van het leven of sporten. Tijdens 150 wall balls, of een brute serie zware squats, moet je kracht vinden ergens diep in je. Dat is de plek waar je je demonen voedt en het maakt je krachtig wanneer je daar gebruik van kunt maken en het als energie voor je workouts kunt gebruiken. Dus CrossFit helpt jou om je woede op een super leuke en goede manier weg te werken. Als je daar last van hebt natuurlijk ;-)

 

Je werkt aan je zwakheden

Ja, iedereen heeft zwakheden. CrossFit helpt je om daar aan te werken, zodat jij in het algemeen beter en sterker wordt. Meestal is het gemakkelijk om met je sterke punten te spelen, je te concentreren op wat je al weet en waar je goed in bent. Vaak vermijden we dan ook nog eens de dingen die ons niet zo liggen. CrossFit gooit dit hele principe overboord. Je werkt niet alleen met je sterke punten, maar gaat juist ook aan de slag met je zwakheden. Als je sterk en flexibel bent en je houdt van grote Olympische liften, maar een hekel hebt aan uithoudingsvermogen, dan kun je tijdens je WOD met afstandswerk en veel tijd op de roeimachines deze zwakte aanpakken. Zo zijn er uiteraard nog veel voorbeelden te noemen om met een leuke workout jouw zwaktes te doorbreken!

 

Laat je innerlijke holbewoner/cavewoman los

Er is iets oers en waarheidsgetrouw aan het gebruik van je lichaam op de manier waarop het verondersteld wordt te bewegen en te functioneren. Dus niet de hele dag achter een bureau zitten staren naar een scherm, of de hele avond op de bank voor de TV. Ga naar de box en spring, klim, ren en til met je lichaam. Laat je innerlijke oerinstinct los op alles wat je in de box kunt vinden en merk hoe je je beter zult voelen!

 

Omdat het werkt

Pauzeer even, adem diep in en denk aan het gevoel wanneer je de box uitloopt na een zware training die je hebt voltooid. Denk aan de laatste keer dat je echte twijfel voelde over een bepaald gewicht of WOD, en het toen toch fixte! CrossFit stimuleert ons voortdurend om je persoonlijke grenzen op te zoeken en te doorbreken! In dat hele proces worden we sneller, sterker, soepeler en vooral veel fitter. CrossFit werkt!

 

 

Zelf ook CrossFit ervaren? Kom langs in onze box, of neem contact met ons op voor een gratis proefles.

 

 

Bron: BoxRox