In het leven komt het regelmatig voor dat je op een bepaalde manier moet gedragen. Denk aan het dragen van passende kleding bij een bepaald beroep, of je hoed afdoen in de kerk. Niet alle regels waar we ons allemaal aan houden zijn echt regels in de harde zin van het woord; ze staan niet ergens opgeschreven en er staan geen straffen op. Het getuigt echter van goede manieren om je er toch aan te houden. Het voelt goed om dat te doen. Hetzelfde geldt in de CrossFit box. Omdat het niet altijd voor iedereen duidelijk is, of sommigen er gewoon voor kiezen om ze te negeren, hebben we een handig lijstje gemaakt. Hieronder de 10 CrossFit etiquette-regels die je moet kennen.

 

CrossFit Rijswijk - 10 CrossFit etiquette-regels die je moet kennenRuim je spullen op na gebruik

Het klinkt voor de hand liggend, maar we zeggen het toch maar even. Als je wat gebruikt hebt, ruim het daarna gewoon netjes op. Zo is het voor de volgende persoon ook makkelijk te vinden. Daarnaast is het natuurlijk lekker druk in de box en kan de ruimte soms wat beperkter zijn, dus dan wil niemand struikelen over rondslingerend materiaal. Tot slot bespaar je je coach de ellende om alles zelf op te ruimen. Als iedereen zijn eigen spullen opruimt, is het zo klaar.

 

Wanneer je opruimt, let op de barbell

Wanneer je een barbell opruimt, doe het dan goed. Als je de gewichten eraf haalt, leg het geheel neer en verwijder dan de gewichten. Laat de barbell daarna niet op de grond vallen, maar leg hem rustig neer. Het zijn dure dingen ;-)

 

Wanneer je op materiaal zweet – of bloed – veeg het dan even schoon

We houden in deze tijd allemaal van hygiëne en dat begint met het schoonmaken van je trainingsplek. Het traint gewoon een stuk lekkerder wanneer je niet op een natte mat hoeft te liggen, of klamme dumbbells hoeft op te pakken. Even een doekje erover maakt alles een stuk fijner, voor iedereen en behoort tot goede CrossFit etiquette-regels.

 

Neem een handdoek mee

Aansluitend bij bovenstaand punt, is het wel zo hygiënisch en prettig wanneer je een handdoek meeneemt. Tijdens het trainen ga je gewoon veel zweten. Wel zo lekker om dat op je handdoek te doen en niet op de vloer. Een handdoek is ook handig als je burpees of push-ups doet, zodat je je handen daarop kan plaatsen.

 

Go easy on the chalk

Chalk is essentieel bij CrossFit en uiteraard super goed om te gebruiken. Echter hoef je geen kilo’s op je handen te strooien, want dan belandt dat toch alleen maar op de vloer of op de rig. Dus gebruik met mate en gebruik het boven de bak om verspilling tegen te gaan.

 

Kom op tijd

Laten we eerlijk zijn, het is gewoon irritant wanneer mensen steeds te laat binnen komen. Een keer kan uiteraard gebeuren; geen probleem. Maar maak er geen gewoonte van. Dit is wel zo prettig voor je coach en de rest van de klas.

 

Let op wanneer de coaches wat uitleggen

Dit geldt voor de pros en beginners; het getuigt van respect om even op te letten als de coaches wat uitleggen. Omdat jij het al weet, wil dat niet zeggen dat anderen het ook weten. Bovendien kun je altijd wat opsteken van een coach die wat uitlegt. Plus als je oplet weet je zeker dat je het daarna niet weer opnieuw hoeft te vragen.

 

Als je iets van iemand leent, geef het daarna netjes terug

Ken je dat, wanneer iemand je rolletje tape even wil lenen en het vervolgens rondgeeft aan de hele klas? Dat is dus niet cool. Of iemand die iets leent en het dan vervolgens per ongeluk kwijt is? Wanneer je iets leent, geef het dan gewoon netjes terug zodra jij er klaar mee bent.

 

Geef de ruimte

Niet alleen is het goed voor de veiligheid om iedereen de ruimte te geven, het is ook fijn trainen als je je geen zorgen hoeft te maken dat iemand ineens vlak achter je staat als jij net een lift doet. Geef iedereen dus gewoon de ruimte en nader niet super dichtbij vanuit de dode hoek van iemand anders.

 

Zijn er nieuwe mensen, stel jezelf dan even voor

Het is altijd fijn als je ergens komt en mensen stellen zich voor. Het geeft je een welkom gevoel en maakt dat je je snel thuis voelt. Omdat we hechte community hebben, is dat dus ook belangrijk bij CrossFit. Dus stel jezelf even voor zodat nieuwe mensen de beste ervaring hebben!

 

We hopen dat deze 10 CrossFit etiquette-regels de basis leggen voor een prettig, gezellig en goed gebruik van de Box. Zo maken we er samen voor iedereen de best mogelijke ervaring van! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.