Zet het maar vast in je agenda: vrijdagavond 11 oktober is het tijd voor de aftrap van de CrossFit Open bij CrossFit Rijswijk. Samen knallen met het gevoel van een echte wedstrijd!

 

CrossFit Rijswijk - Save the date - vrijdag 11 oktober start CroWat is de CrossFit Open?

De CrossFit Open is de kwalificatie voor de CrossFit Games 2020. De CrossFit Games zijn ’s werelds beste test om de meest fitte mensen in de wereld te vinden. De CrossFit Open zorgt jaarlijks voor honderden nationale kampioenen; de vertegenwoordigers van duizenden CrossFit-boxen en -gemeenschappen vanuit de hele wereld. Deze nationale kampioenen gaan door naar de CrossFit games, waar de CrossFit community bijeenkomt en ze met elkaar strijden om de titel.

 

Wat gaan we doen bij CrossFit Rijswijk?

Bij CrossFit Rijswijk gaan we 5 weken lang, iedere vrijdagavond in onze box de CrossFit Open kwalificaties doen.

Er worden gedurende deze 5 weken, 5 verschillende workouts bekend gemaakt, welke jij als deelnemer in onze box kan uitvoeren. Wij zijn de jury en geven iedereen punten per workout. Deze punten geven we door aan de wereldwijde organisatie, die alles netjes bijhoudt in ranglijsten. Dit geeft een leuke extra dimensie aan dit event; met de ranglijsten kan je dus zien hoe jouw score zich verhoudt tot andere mensen op lokaal en internationaal niveau.

Elke workout wordt vanuit de wereldwijde organisatie de donderdag ervoor bekend gemaakt en online gezet. Zo kun je – als je wilt – dus al even spieken wat je moet doen en eventueel zelfs al thuis oefenen.

De inloop voor deze avonden is van 18:30 – 19:00 uur. Vervolgens krijg je een uitgebreide uitleg van de workout en de standaards van de bewegingen. Je hoeft dus niet vantevoren te checken wat we precies gaan doen, dat vertellen wij je allemaal. Hierna begint de daadwerkelijke kwalificatie workout.

Na dit alles is het gezellig hapjes en drankjes met zijn allen. Het doel is om lekker met alle leden samen te knallen, te genieten van de gezelligheid samen en iedereen kennis te laten maken met een echte CrossFit wedstrijd. Ervaring opdoen met het gevoel van een wedstrijd is niet alleen leuk, maar helpt je ook met je persoonlijke limieten en doelen.

 

Het mooie is dat iedereen mee kan doen. Dus ben jij beginnend of gevorderd; het maakt niet uit! Je bent welkom om mee te doen met de kwalificaties. Zet 11 oktober dus nu alvast in jouw agenda!

 

Reguliere trainingen op deze data

De reguliere WODs op deze vrijdagavonden komen te vervallen tijdens de kwalificaties. De laatste WOD is dus van 16:30 – 17:30 uur.

 

Heb jij nog vragen? Neem gerust contact met ons op.