Waarom CrossFit?

Bij CrossFit Rijswijk horen we soms de vraag: waarom CrossFit? Waarom CrossFit en bijvoorbeeld niet normale fitness? Of waarom niet een andere sport? Terechte vragen. We helpen je graag met het vinden van het juiste antwoord.

 

Wat is CrossFit

We willen niet in herhaling vallen en elders op onze website kun je uitgebreid lezen over wat CrossFit precies is.

Kort gezegd is CrossFit een combinatie van diverse andere sporten, waarbij je je hele lichaam traint in zowel kracht als uithoudingsvermogen. Je werkt hierbij veel met je eigen lichaamsgewicht, maar ook met hulpmiddelen.

Hieronder noemen we de belangrijkste punten waarom CrossFit zo leuk is en waarom het zo goed voor je is. We doen dit zonder andere sporten af te kraken, want iedereen is natuurlijk vrij om te kiezen wat hij/zij leuk vindt ;-)

 

Trainingen

De magie zit in de bewegingen. Trainingen zijn elke dag anders en aangepast om elke atleet te helpen zijn of haar doelen te bereiken. CrossFit-workouts kunnen worden aangepast voor mensen van elke leeftijd en elk fitnessniveau.

Jong en oud, iedereen is welkom en iedereen kan meetrainen!

Je hoeft geen topsporter te zijn om bij ons te beginnen. Je hoeft niet in vorm te zijn, want onze trainingen zijn erop gericht om je in vorm te krijgen. Ervaar het zelf en je zult merken dat je snel fitter en sterker wordt.

 

Levensstijl

CrossFit is meer dan af en toe naar de gym voor wat oefeningen. Het is een levensstijl! Minder koolhydraten, minder op de bank hangen. De CrossFit-levensstijl – een combinatie van voeding en lichaamsbeweging – is de sleutel tot fitness en gezondheid op de lange termijn.

 

Onze trainers zijn gespecialiseerd in alle aspecten van jouw lichaam. Van bewegen tot voeding. Zo helpen we jou met een gezonde levensstijl, waar jij snel resultaat mee boekt. Zo word je niet alleen fitter en sterker, maar zul je merken dat ook je mentale energie veel beter wordt.

 

Community

CrossFit doe je niet alleen; je wordt opgenomen in een super leuke community met gelijkgezinden. Samen trainen en elkaar motiveren om persoonlijke doelen te behalen. Trainen, zweten, huilen, lachen en ontspannen met vrienden, dat is CrossFit!

 

Onze community bestaat uit vele leden, van alle leeftijden en afkomst. Samen werken aan gemeenschappelijke doelen is niet alleen leuk, maar ook effectief. Kom langs en oordeel zelf! Je kunt je geheel vrijblijvend aanmelden voor onze gratis proefles.

 

Variatie en functionaliteit

CrossFit bestaat uit veel variatie. De trainingen zijn elke dag anders en worden uitgevoerd en afgestemd op jouw niveau en mogelijkheden. Zo weet je zeker dat jij optimaal traint en dus optimaal resultaat behaalt.

De trainingen zijn van hoge intensiteit. We dagen je uit om jouw conditie op een veilige manier te verbeteren.

De oefeningen die je tijdens een training uitvoert zijn functioneel. Ze zijn vergelijkbaar met bewegingen die je in het dagelijks leven gebruikt. Hierdoor zijn ze zo effectief en efficiënt!