Wil jij fit worden? Fit worden doe je bij CrossFit Rijswijk

 

Fit worden bij CrossFit Rijswijk is niet alleen super leuk, het is ook effectief en efficiënt.

CrossFit Rijswijk is de mooiste en leukste CrossFit box in de omgeving van Den Haag. In onze nieuwe en professioneel ingerichte box in Rijswijk, kun je terecht voor alles wat met CrossFit en CrossFit oefeningen te maken heeft.

Je kan bij ons lekker trainen onder begeleiding van professionele coaches, of gewoon zelf tijdens een vrije training. Fit en sterker worden door elke dag een toffe WOD uit te voeren is uiteraard ook een optie. Daarnaast kun je bij CrossFit Rijswijk terecht voor mooie en lekker zittende sportkleding én topkwaliteit plantaardige supplementen van Orangefit.

 

Fit worden en sterker worden

CrossFit is de ideale sport voor iedereen die fit(ter) wil worden, sterker wil worden en van een uitdaging houdt.

Voor mensen die er niet bekend mee zijn, is Crossfit een kracht- en conditioneringsprogramma dat constant gevarieerde, functionele bewegingen – tillen, klimmen, roeien, sprinten en meer – met hoge intensiteit omvat. Om een echte “pump” in je lichaam te krijgen, kan je ook hulpmiddelen gebruiken, zoals halters, ringen, kettlebells en muurballen.

 

CrossFit is heel veelzijdige fitness. Ongeacht wat voor soort sport je doet of wat jouw persoonlijke doelen zijn, CrossFit kan je helpen met het verbeteren van je conditie, mentale kracht en fysieke kracht. Dit in tegenstelling tot veel andere soorten trainingen, die de neiging hebben zich te concentreren op slechts één aspect van fysieke conditie.  Denk aan een triatleet; hij kan bijvoorbeeld veel uithoudingsvermogen hebben, maar mist kracht en flexibiliteit. Een gewichtheffer is het tegenovergestelde.

 

CrossFit voor beginners en gevorderen

Het leuke aan CrossFit is dat het werkelijk voor iedereen is. Bij CrossFit Rijswijk kun je lekker komen trainen als je beginner of gevorderd bent. Iedereen is welkom en iedereen kan direct aan de slag. Fit worden bij CrossFit Rijswijk is een garantie die wij geven als je bij ons komt trainen.

 

Wil jij snel fitter en sterker worden? Dan hebben we hier een aantal basis oefeningen voor je. Het mooie is: deze kun je overal doen. Niet alleen in onze box, maar ook gewoon thuis. Je werkt hierbij vooral met je lichaamsgewicht, maar een stang is een heel handig en universeel in te zetten hulpmiddel. Zeker omdat je deze ook zwaarder kunt maken met gewichten als je wat meer gevorderd bent. Dat maakt deze CrossFit oefeningen uitermate geschikt voor beginners, maar ook super voor gevorderde atleten. Je kunt bijvoorbeeld gewichten toevoegen om de diverse oefeningen zwaarder en dus moeilijker te maken.

 

De CrossFit oefeningen op een rijtje

  1. Air Squat – een reguliere squat, zonder hulpmiddelen.
  2. Front Squat – een squat beweging waarbij je een stang (of ander gewicht) aan de voorkant op schouderhoogte houdt.
  3. Overhead Squat – een squat beweging waarbij je een stang boven je hoofd houdt.
  4. Shoulder Press – Sta met je voeten schouder breed en houd een stang (of ander gewicht) op schouder niveau. Push deze – met je handen iets breder dan je schouders – naar boven.
  5. Deadlift – de klassieker onder de oefeningen. Sta met je voeten op heupbreedte. Houd een stang iets breder dan schouderbreedte vast. Duw je heupen naar achteren en zak in een squat. Op het laagste punt hangt de stang laag langs je lichaam.
  6. Sumo Deadlift – hetzelfde idee als hierboven, alleen zijn je voeten nu iets breder geplaatst en je handen dichter bij elkaar.
  7. Push-ups – opdrukken. De ideale oefeningen waarbij je je hele lichaam traint. Plaats je voeten (of als je net begint, je knieën) op de grond en je armen onder je schouders op schouder breedte. Je lichaam is helemaal recht (zoals een plank). Laat je bovenlichaam zakken tot net boven de grond en duw jezelf dan weer omhoog.
  8. Burpee – een knaller van een oefening die je zeker gaat voelen. Begin net als bij het opdrukken als een plank. Laat jezelf zakken en duw je weer omhoog. Wanneer je omhoog komt, spring je in de squat houding en hierna spring je verder door en strek je je lichaam. In de lucht, klap je met je handen boven je hoofd.