Wil jij meer weten over CrossFit oefeningen? CrossFit Rijswijk helpt je op weg!

 

CrossFit Rijswijk is de CrossFit specialist in de omgeving van Den Haag. Met een nieuwe en professioneel ingerichte box in Rijswijk, kun je bij ons terecht voor alles wat met CrossFit en CrossFit oefeningen te maken heeft.

Je kan bij ons lekker trainen onder begeleiding van professionele coaches, of gewoon zelf tijdens een vrije training. Je kan bij ons ook prachtige kleding kopen die je tijdens het uitvoeren van CrossFit oefeningen kan dragen.

 

Allesomvattend trainen

Voor mensen die er niet bekend mee zijn, is Crossfit een kracht- en conditioneringsprogramma dat constant gevarieerde, functionele bewegingen – tillen, klimmen, roeien, sprinten en meer – met hoge intensiteit omvat. Om een echte “pump” in je lichaam te krijgen, kan je ook hulpmiddelen gebruiken, zoals halters, ringen, kettlebells en muurballen.

Klinkt intimiderend? Laat je niet afschrikken, want de oefeningen zijn niet alleen schaalbaar (wat betekent dat je ze zo makkelijk of zo zwaar kunt maken als je wilt), ze kunnen ook overal worden gedaan. Beginners hoeven niet meteen met hele zware gewichten aan de slag, omdat de prioriteit in de beginfase is om de beweging en houding goed te krijgen.

Bovendien biedt CrossFit veelzijdige fitness. Ongeacht wat voor soort sport je doet, CrossFit kan je helpen met het verbeteren van je conditie, mentale kracht en fysieke kracht. Dit in tegenstelling tot veel andere soorten trainingen, die de neiging hebben zich te concentreren op slechts één aspect van fysieke conditie.  Denk aan een triatleet; hij kan bijvoorbeeld veel uithoudingsvermogen hebben, maar mist kracht en flexibiliteit. Een gewichtheffer is het tegenovergestelde.

CrossFit oefeningen voor beginners

Wil jij snel fitter en sterker worden? Dan hebben we hier een aantal basis oefeningen voor je. Het mooie is: deze kun je overal doen. Niet alleen in onze box, maar ook gewoon thuis. Je werkt hierbij vooral met je lichaamsgewicht, maar een stang is een heel handig en universeel in te zetten hulpmiddel. Zeker omdat je deze ook zwaarder kunt maken met gewichten als je wat meer gevorderd bent. Dat maakt deze CrossFit oefeningen uitermate geschikt voor beginners, maar ook super voor gevorderde atleten. Je kunt bijvoorbeeld gewichten toevoegen om de diverse oefeningen zwaarder en dus moeilijker te maken.

 

De CrossFit oefeningen op een rijtje

  1. Air Squat – een reguliere squat, zonder hulpmiddelen.
  2. Front Squat – een squat beweging waarbij je een stang (of ander gewicht) aan de voorkant op schouderhoogte houdt.
  3. Overhead Squat – een squat beweging waarbij je een stang boven je hoofd houdt.
  4. Shoulder Press – Sta met je voeten schouder breed en houd een stang (of ander gewicht) op schouder niveau. Push deze – met je handen iets breder dan je schouders – naar boven.
  5. Deadlift – de klassieker onder de oefeningen. Sta met je voeten op heupbreedte. Houd een stang iets breder dan schouderbreedte vast. Duw je heupen naar achteren en zak in een squat. Op het laagste punt hangt de stang laag langs je lichaam.
  6. Sumo Deadlift – hetzelfde idee als hierboven, alleen zijn je voeten nu iets breder geplaatst en je handen dichter bij elkaar.
  7. Push-ups – opdrukken. De ideale oefeningen waarbij je je hele lichaam traint. Plaats je voeten (of als je net begint, je knieën) op de grond en je armen onder je schouders op schouder breedte. Je lichaam is helemaal recht (zoals een plank). Laat je bovenlichaam zakken tot net boven de grond en duw jezelf dan weer omhoog.
  8. Burpee – een knaller van een oefening die je zeker gaat voelen. Begin net als bij het opdrukken als een plank. Laat jezelf zakken en duw je weer omhoog. Wanneer je omhoog komt, spring je in de squat houding en hierna spring je verder door en strek je je lichaam. In de lucht, klap je met je handen boven je hoofd.

 

Zelf CrossFit ervaren? Meld je aan voor de gratis proefles en kom langs!