Waarom CrossFit Rijswijk

Waarom CrossFit Rijswijk

CrossFit is een voortdurend gevarieerde, op een hoge intensiteit uitgevoerde, functionele training.

Het trainingsprogramma bevat elementen uit o.a. gewichtheffen (Olympic Weightlifting), powerliften, turnen (Gymnastics) en conditietraining (Aerobic Capacity). Een training bestaat uit functionele bewegingen (dus geen fitnessapparaten) waarin zoveel mogelijk spiergroepen worden betrokken. Denk aan opstaan, springen, rennen, tillen, gooien, duwen, trekken, klimmen, etc…

 

CrossFit Rijswijk onderscheid zich van andere sportscholen. Hieronder zie je waar wij voor staan.

Resultaten

Iedereen is erop uit om resultaten te boeken. Of je nu wilt afvallen, sterker wilt worden of er gewoonweg beter uit wilt zien. CrossFit produceert meetbare resultaten die zichtbaar zijn in verschillende tests en natuurlijk in de spiegel!

GPP

General Physical Preparedness programma ‘’CrossFit’’ bereidt je voor op wat het leven je toewerpt. Hoe simpel de opdracht ook is, door een breed scala aan ‘’functional movements” zul je je leven vergemakkelijken en onafhankelijker worden.

Persoonlijke aanpassingen

Of je nu een professioneel atleet, uit vorm of gepensioneerd bent, het CrossFit programma is ontworpen om voor iedereen persoonlijk de workouts af te stemmen.
Door het ‘’scalen’’ van de gewichten, herhalingen of zelfs het onderdeel is het voor iedereen haalbaar om de WOD (Workout Of the Day) te volbrengen.
Zou opa of oma ook aan CrossFit kunnen doen? Absoluut!
Zal het er anders uitzien dan bij een standaard CrossFit atleet? Zonder twijfel!
Het neemt niet alleen weg dat het kan, maar zelfs obstakels en barrières wegneemt!

Natuurlijke bewegingen

Door natuurlijke/functionele bewegingen te oefenen, die onvermijdelijk zijn in het dagelijks leven, leer je om veilig en efficiënt te bewegen.
Denk bijvoorbeeld aan zitten, lopen, rennen, tillen, duwen, trekken etc...
Sta je op van een stoel, dan squat je. Wanneer je een voorwerp van de grond pakt, maak je een deadlift. Allemaal bewegingen die we dagelijks uitvoeren zonder daarbij na te denken.

Mindset en doorzettingsvermogen

CrossFitters ervaren vaak fysieke veranderingen, maar de grootste verandering vindt plaats tussen de oren. CrossFit is hard werken en hard werken is oncomfortabel. Door onszelf vaker in deze positie te plaatsen leren we onze grenzen kennen en verleggen. Een van de grootste elementen van CrossFit is mentaal doorzettingsvermogen, wat je nodig hebt in alle aspecten van het leven.

Off-season training

Veel seizoens-sporten zoals triatlon, skiën, klimmen, voetbal, tennis, ijshockey, honkbal enzovoort, behoeven een speciale skillset. CrossFit is een fantastisch programma om de algehele ‘’fitness’’ te perfectioneren. Door hart- en longen, energiesystemen, kracht, snelheid, vermogen, lenigheid, balans, coördinatie, beweeglijkheid en nauwkeurigheid te trainen, presteert men beter in-season. Je wordt dus een beter atleet in je eigen tak van sport.

Community

CrossFit is meer dan alleen sporten of trainen. Je viert persoonlijke records samen met andere atleten. (iedereen die meedoet is een atleet, van welk niveau dan ook!!!)
Er worden verschillende evenementen voor onze leden georganiseerd in "de box" (op de locatie CrossFit Rijswijk) waaraan iedereen mee kan doen en waar we na afloop samen een hapje eten en drinken, en lol maken.
Daarnaast zijn er ook nog wedstrijden en team events waar we samen naartoe kunnen gaan.
Ook zullen we workshops van turnen, Olympisch gewichtheffen en atletiek in de box organiseren.
Het is bij ons ook normaal om op een rustdag binnen te komen lopen om aan je flexibiliteit te werken, een kop koffie te drinken en gezellig bij te kletsen.

Betaalbaar

Er zijn meerdere manieren om met CrossFit in aanraking te komen. Van personal training tot groepstraining.
Gecoacht opgewarmd worden, gecoacht tijdens een WOD en weer gecoacht een cooling-down doen. Dat krijg je in geen enkel traditioneel fitnesscentrum voor onder de €100!

Geen verveling

Door de continue variatie van de oefeningen, intensiteit en tijd in alle WODs, zal men dit als zeer prettig ervaren. Expect the unexpected!
Wanneer je aankomt in de zaal staat de workout op het bord. Wat is de WOD vandaag, wat gaan we doen? Mocht je toch graag van te voren willen weten wat er gedaan gaat worden, kun je altijd op de site bekijken wat de coaches voor je in petto hebben op die dag. Maar vergeet een ding niet, je wordt beter door dingen te doen die je nog niet zo goed kan. No cherry picking please.

Fun

Het grootste voordeel van CrossFit is de combinatie van al het bovenstaande. Bij ons worden vriendschappen voor het leven gemaakt! CrossFit zal je laten zweten, lachen en af en toe huilen....van blijdschap. Het is geweldig om met gelijkgestemden een warkout te doen, waar je jezelf toch weer een stapje verder pusht dan je ooit alleen in een fitnesszaal zou doen.

Probeer het zelf

Wil jij zelf ervaren hoe het is om met ons te trainen? Iedereen is van harte welkom! Neem contact met ons op en kom langs. Je kunt direct beginnen met jezelf verbeteren.

CrossFit Rijswijk - CrossFit in zuid holland - waarom crossfit rijswijk