Je moet geduld hebben met olympisch liften, maar wat betekent dit eigenlijk? Om maar direct met de deur in huis te vallen, geduld hebben bij deze oefening gaat om het goed benutten van je benen en je tijd nemen om je klaar te maken om de barbell omhoog te stoten. Dus niet afraffelen, maar zorgen voor het echt goed uitvoeren van de oefening.

CrossFit Rijswijk - Geduld met Olympisch gewichtheffen; wat betekent dit

Te weinig geduld?

Als je te weinig geduld hebt, zal je je schouders te snel naar achteren trekken en neemt je rug de rol van je benen over. Niet alleen is dat meer blessure gevoelig, je kan ook minder snel en explosief stoten. Je wilt dat je bovenlichaam in de juiste hoek blijft, waardoor je maximaal effectief kunt zijn in de beweging. Wanneer je dus je rug gaat inzetten, in plaats van je benen, verandert deze hoek en dus de algemene uitvoering.

Door geduld te hebben en je lichaam correct te positioneren tijdens deze oefening, maak je optimaal gebruik van je benen. Zo ben je beter in staat om je rug op het juiste moment in de juiste houding te zetten en daarmee een betere kracht-overdracht te hebben, wat de algemene uitvoering ten goede komt.

 

Genoeg geduld

Een goede aanwijzing om te weten of je geduldig genoeg bent is: denk aan het langer van je af duwen van de grond. Hieraan denken is een goede manier om er zeker van te zijn dat je je benen gebruikt om de stang omhoog te duwen, in plaats van je rug.

Geduld wordt dus beloond en het is niet een kwestie van zo snel mogelijk de oefening afwerken. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

 

Wil jij beter leren liften?

Kom dan naar CrossFit Rijswijk. Onze ervaren coaches leren je op een leuke manier om goed olympisch te liften. Samen met onze community ga je aan de slag om je grenzen te verkennen én te doorbreken!